Sevgili arkadaşlar son günlerde daha sık görmeye başladığım ve itina ile gıcık olduğum lafların başında "bilmem kaç k 'lik site ..." lafı geliyor. Nedi bu "k" değeri diye sitemizde bir başlık açılmış ve ilgili cevaplar verilmiştir. Ancak Konunun ben üzerine biraz daha eğilmek istiyorum. Bunu başlık olarak açmamın nedeni yanlış bilen arkadaşların doğruyu görmesi içindir.
Öncelikle k değeri dediğiniz ziyaretçi sayısı hususu size ancak kendi sitenizdeki ip üzerinden (bot saldırıları hariç) sayım yapan bir sayaç ile görülebilir.
Son bir kaç gündür sitemizden ve dolayısıyla msn üzerinden bana bu ziyaretçi sayısı hakkında sorular soran arkadaşların artması üzerine bu konuyu açıyorum.
Arkadaşlarımız k değerini google amcamıza bakıp söylüyorlarmış meğer. Buraya gelip arkadaşlar 50 k siteme reklam alacağım diye başlık açanı da çok gördük.
Şimdi google de arama yapan bu arkadaşlar yanlışlarını şöyle tespit edebilirler. Örneğin google amcaya "r10" yazdığınızda
Webmaster Forum - 11k gibi bir fade karşınıza çıkacak. Bu kesinlikle bu sitenin 11000 ziyaretçisi var anlamına gelmesin. Yanılırsınız. Aynı taktiği bu sefer google içinde google yazın karşınıza 6 k çıkar. Ya da mynet yazın yine 92 k çıkar. Bu bir hatadır.
Bir gün bir arkadaşımız geldi abi ya senin siten 255 k dedi. Nereden biliyrosun dedim. Eee baktım öyleymiş dedi. Hayır ortalama 170.000 ziyaretçim oluyor dedim. O sayıyı googleden aldıysan yanlış diye de uyardım.
reklam gibi olmasın ama edebice yazdığınızda 255 çıkıyor. Bu benim 255 k lık bir sitem olduğunu ifade etmez.
Bunu serverimden rahatlıkla takip edebiliyorum.
Ziyaretçi trafiğinizi en iyi sitenize koyacağınız sağlam bir sayaçla ölçebilirsiniz.
Saygılarımla