Özür dilerim kardeşim ama latife sanmıştım. Sonra düşündüm önerini ve bu önerine maalesef yine olumlu bakamadım. Çünkü, verdiğin öneri de Türk diline uygun değildir. Arama Motoru Optimizasyonu anlamına gelir ki; bu da son iki kelime yine yabancı kökenli kelime demektir.
Son olarak r10 her nedense dil ile ilgili başlıkları kilitliyor. En son bir forum başlığı anlamadığımız bir şekilde kilitlenince olaya farklı açılardan bakmaya başladım.
Az sonra ben de bir konu açayım diyeceğim ama çok sıradan gelecek pek çoğuna; çünkü bu Türkçe olayını da millet olarak sanal alemde lakayık bir hale getirmeyi başarmış bulunuyoruz.
Nereden mi biliyorum? Çünkü bir Türkçe öğretmeniyim ve aynı zamanda da Türkiye'nin ilk bilişim sözlüğü için 3 yılını vermiş ve bu konuda Atatürk Yüksek Kurumu ve Türk Dil Kurumu ile çalışmalar yapmış biriyim. Şu an kullandığınız pek çok Türkçe bilişim sözlüğü bizim çalışmalarımız sonucunda buralara kadar geldi...
Sözü uzattım sanırım yine. Hepinizden bu konuyu farklı bir yöne çektiğim için özür dilerim. Eğer yönetimden bu yönde bir talep gelirse R10 için Türkçe çalışması yapabilirim. Ve buradaki üyelerimizin de daha etkili iletişimi için elimden geleni yaparım.
Saygılarımla.
Calismanizi yapip forumda kismina basliginizi actiginiz an konuyu desteklemek amacli elimden geleni yapacagim, yeter ki siz calismanizi yapip acin.