evet yine geldim arkadaşlar. bir kac gündür cok yogundu bu yuzden foruma giremedim. sony kullanıcıları umarım özlemişlerdir beni

hadi bakalım başlayalım modifikasyona.
ACOUSTIC YÜKLEME - DEĞİŞTİRME
Acousticler cid:49 , cid:50 ayrımı olmadan bütün modellerde çalışır. PATCH yüklemesinde olduğu gibi değildir, her versiyonda farklılık göstermez. apf uzantılı olan bütün acousticleri yükleyebilirsiniz.
Acousticler telefondaki apf uzantılı dosyalardır. Acoustic klasöründe 85-90 dosya bulunmaktadır. Bütün W810i modellerine bu şekilde acoustic yüklenebilir.
1. YÖNTEMLE ACOUSTIC YÜKLEMEK
Bu yöntemle sadece bilgisayar bağlantısı kurarak acoustic yükleyebiliriz.
1 - Masaüstünde iç içe ifs/settings/acoustic klasörü açılır.
2 - En içteki acoustic klasörünün içine apf uzantılı acoustic dosyaları kopyalanır.
3 - En dıştaki ifs klasörü ziplenir (rar olmayacak zip olacak, telefon yazılımı rar uzantısını tanımaz.)
4 - Setool programından telefon modeli seçilir, MISC files ile ifs.zip dosyası seçilir.
5 - FLASH butonuna tıklanır.
6 - Telefon kapalı konumdayken c tuşuna basılı tutularak USB telefona bağlanır.
7 - Program batarya uyarısı verdiği zaman USB telefondan çıkarılır.
8 - Batarya çıkarılıp takılır.
9 - READY butonuna tıklanır.
10 - Telefonun c tuşuna basılı tutularak USB telefona bağlanır.
11 - Acoustic yüklemesi tamamlanınca setool programının akan yazı kısmının en altında Eleapsed Second yazar ve Quit tuşu aktif olur.
11 - Acoustic yüklemesi tamamlanmıştır telefondan usb yi çıkartıp telefonu açabilirsibiz.
2. YÖNTEMLE ACOUSTIC YÜKLEMEK
Bu yöntemle hem bilgisayardan hemde bilgisayar bağlantısı kurmadan telefonl menüsünden acoustic yükleyebiliriz.
Bu yöntemi kullanmak için önce bir patch yüklemek gereklidir.
1 - Acoustic Klasörünü Diğer Klasörüne Taşıma Patchi telefona yüklenir.
2 - Telefondan menü>dosya yöneticisi>telefon belleği>diğer klasörünün içerisine drv diye bir klasör açarız.
3 - Açtığımız drv klaörünün içerisinede R4DB005 versiyonunu kullanıyorsak apf, R4EA031 versiyonunu kullanıyorsak snd isminde klasör oluştururuz.
4 - apf veya snd klasörünün içerisi boş iken telefon ses vermez.
5 - apf veya snd klasörünün içerisine apf uzantılı olan acoustic dosyalarını bilgisayar bağlantısıyla veya telefondan kopyalarız.
6 - Telefonu kapayıp açarız.
NOT: Acoustic Klasörünü Diğer Klasörüne Taşıma Patchi sadece ilk başta 1 kez yüklenir. Artık acoustic yüklemek için bilgisayara bağlanmaya gerek kalmaz. Mesela benim hafıza kartında 10 tane kadar acoustic depo şeklinde duruyor. Acoustic değiştirmek istediğim zaman önce apf veya snd klasörünün içini boşaltıyorum, depoladığım acousticlerden birini apf veya snd kalsörüne kopyalayıp telefonu kapayıp açıyorum. İsterseniz usb aracılığıyla da oluşturduğunuz apf veya snd klasörüne acoustic yükleyebilirsiniz.
3. YÖNTEMLE ACOUSTIC YÜKLEMEK
Bu yöntemde ilk önce gelişmiş dosya yöneticisi patchi yüklemek gereklidir. W810i cid:49 R4DB005 W810i cid:49 R4EA031 olan telefonlar için kullanabilirsiniz. Gizli olan klasörlerin açılmasıyla ifs/settings/acoustic klasörüne ulaşıp acoustic yüklenebilir. Gelişmiş dosya yöneticisi patchleri, patch deposu bölümünde vardır.