Internet sitesi icin ne kadar emek verirseniz verin, her yerde varolan bir seyi yapiyorsaniz o emek gereksizlikten oteye gitmez.
Eğer ben internet sitesini veya interneti ekmek kapım olarak kullanıyorsam ve emeğimi onun için veriyorsam, dediğiniz yanlıştır. Dediğiniz, ancak amaç para kazanmak değilse geçerlidir.
Bir emek verilecekse kac hit alirim diye dusunmemeli, dikkat ceker mi diye dusunmeli. Dikkat cektikten sonra gerisi ucarak gelir zaten.
Eğer emek, para kazanmak için veriliyorsa, kaç hit alacağı da düşünülmeli, ne kadar kazandıracağı da.
Emek verip ugrasip didinen insanlar zaten bunun karsiligini alir. Ancak ben 400.000 sarki sozu veritabani alip bir scripte uydurayim oh mis yayinlayayim hit manyagi olayim seklinde bir dusunceyle arpa boyu yol alinamaz.
Bu dediğiniz zaten emek değil, EMEK HIRSIZLIĞIdır. Tartışmaya bile gerek yok bu konuda.
Sonuç olarak, "neden ülkemizden uluslararası projeler çıkmaz?" sorusunun cevabı bu aslında. Çünkü insanların beklemeye ve düşünmeye zamanı yok. Büyük bir çoğunluğunun derdi geçim sıkıntısı. Zaten dediklerinize bu yüzden katılmıyorum.
Konu dışı : Herkesin Kadir Gecesi mübarek olsun.