Evt bu işi yapabilenler bilgi vermek istemiyor olabilir bu konuda onları eleştiremeyiz, sonuçta ticari bir iş ve ne kadar az kişi bilirse o kadar ayrıcalık kazanacaklardır.
Ben biraz girişimde bulundum, Önce sınavı yapan şirkete ve dolayısı ile googledaki en yetkililere ulaştım onlar, "Türkçe panel kullandırıyorsunuz buna göre teknik terimlerde Türkçe karşılıklarına bizi alıştırıyorsunuz, karşılığında bir çok dilde sınavı destekliyor fakat türkçe desteklemiyorsunuz, cevapları bildiğimiz halde ingilizce karşılıklarını bilemediğimiz için sınavı veremiyoruz " dedim. Emailimi google ile paylaşmışlar google uluslararası konu ile ilgileneceklerini belirtti ardından baktım google türkiye departmandan email geldi ve çok kısa süre içinde sınavın Türkçesini ekleyeceklerini bu konuda zaten çalıştıklarını belirttiler.
Açıkçası Türkiye'de de benden başka kimse şu sınav meselesi yüzünden yollara düşmüş durumda değil gibi görünüyor.
Sorunların cevaplarını bildiğim halde veremiyorum şu sınavı. Su gibi ingilizce bilenlere soruları gösterdim içinden çıkamadılar