Fakir edebiyatı yapanlar, şöyle böyle diyenler olmuş. Yüzeysel okudum mesajları. Önceden mp3 sitesi olan birisi olaraktan yazıyorum. Ama albüm albüm değil sadece tek parça yayınlıyordum. Sanatcı hakkında aklınıza gelebilecek herşeyi ekliyordum ( biyografi - albüm haberi - konser haberi - resimler - albüm yorumları v.s v.s ). Bir bakıma tanıtımı oluyordu o bir parçada. Ama albüm albüm dağıtanlar yüzünden bende sitemi kapatmak zorunda kaldım geçen sene. Herşeyin b*kunu çıkaranlar oluyor. Millet 300 ytl ye aile geçindiriyor fakat zaten bu kişiler çalışmaktan müzik dinlemeye zaman bulamıyor. Ya da radio açıp ne çalarsa o anda onu dinliyor. Mp3 olarak yükleyenler bu kesim değil, mp3 olarak yükleyenler rahat kesim. Alışmış beleşe, beleş mal baldan tatlıdır misali takılanlar işte. Bu albüm bir kişinin hakkı ise ve kendisine ait ise ondan izinsiz kimse yayınlayamaz. Bu yasal bir suçtur. Yayınlamanın yanı sıra yüklemekte suçtur. Şayet mp3 yüklemiyormusun diye soranlarınız olur. Pek çok sanatcı hakkında yorumlar okuyorum. Araştırıyorum. Konserlere gidiyorum. Bilgi edinmeye çalışıyorum. Bazı sanatcıların isimlerini duyuyorum fakat seslerini hiç duymamışımdır. 1-2 tane mp3 lerini yüklüyorum. Dinliyorum. Parçalar harbiden güzelse, albümleri hakkında bilgi ediniyorum, diğer dinleyenlerin görüşlerini okuyorum ve sonrasında verdiği emeğe değecekse destek olmak amacıyla gidip orjinal albümünü satın alıyorum. Paylaşımı desteklemiyorum. Gider günde 1-2 paket sigara içer millet. Her hafta gezer tozar, iş albüm almaya gelince çok pahalıymış. Yalan.

Linsanslı albüm demek daha fazla konser demek. Lisanslı albüm demek, bir sonraki albüme moral ve maddi destek demektir. Lisanslı albüm demek sonraki albümün daha hızlı çıkması demektir. Lisanslı albüm demek daha fazla klip demektir. Lisanslı albüm demek sanatcının emeğini görmesi demektir. Emeğe saygısızlık çok kötü birşeydir. Emek vermeye, birşeyler üretmeye başlayınca karşılığını alamayınca anlarsınız demek istediklerimi.