bildiğimi söyleyeyim: sayfalarda başka sitelerin linklerinin bulunması, sayfanın pr değerini olumsuz etkiler.bu yüzden, karşılıksız link daha değerlidir.bununla gerçekleştirilmek istenen amaç, sitelerin link cennetine dönmemesi, eş dost diye sitelere link konulmaması, sayfanın linklerden değil de içerikten oluşmasını sağlamak, vb.forumda bir adres vardı. gelecek pr değerini ölçmek için kullanılan bir kod var sitede.oradaki formu doldururken, sayfalarınızdaki ortalama link sayısını girmenizi istiyor.ne kadar çok yazarsanız, gelebilecek pr değeriniz o kadar düşüyor.aritmetiksel değerini bilmiyorum.yani kaç link ne kadar pr düşürür diye.ayrıca linklerin pr değerini düşürüp düşürmediğini uygulamadan anlamak mümkün.link directory siteler, anasayfalarında link yayınlamazlar.iç sayfalarda link yayınlarlar.çünkü anasayfanın pr değeri, sitenin kalitesi olarak gösterilir.ana sayfadaki linkleri yüksek ücrete satarlar.
gördüğümü söyleyeyim:yukarıda belirttiğim çoğunlukla doğru olmakla birlikte, bir çok sitenin sanasayfasının linklerle dolu olmasına karşın, pr değerlerinin yüksek olduğunu görüyorum.geocities'den alınmış bir site:
Computer Science ana site
Dr. Andrew Broad. cs ile biten sayfada 32 dış link saydım.içerik bu sayfada yok.bu sayfaya verilen linklerin sayısını en fazla altavista 9 olarak gösteriyor.anasitenin linkinden faydalınıyor diye düşünmek de lazım.ama sonuçta fazlasıyla bile söylesek: 100 ayrı sitede linki var, içeriği yok, 32 siteye link vermiş bir sayfanın pr değeri 4.bunu dizinlerde de görmek mümkün.gazetelerle ilgili dizinler mesela.sayfa tamamen linklerden oluşuyor ve pr'si 4-5 oluyor.
google, sitelerin linklerle bağlanması taraftarı ama bildiğimle gördüğüm her zaman uyumlu değil, bu konuda.