Merhaba arkadaşlar geç yazdığım için özür dilerim
amazongentr kardeşim tekrar özür dileyerek kodları veremeyeceğimi belirtmek isterim. Öyle çok gizli değillerde bir şeyede benzemiyorlarda ama şirkete ait o yüzden yoksa benimlede ilgili değil. Yinede ilgin için teşekkürler.
önce .css uzantılı dosya yükleniyor olması aslında gerçekten benim için büyük tüyo oldu. benim .css dosyam 35 kb boyutunda eski web sitelerden kalan artıklarda var. belki ondanda yavaşlıyor olabilir. Onu temizlemeye çalışacam.
--------------------------------------------------
technonur kardeşim elimdeki .asp dokümanlarının hepsinde asp kodu yok. yalnız tüm site sayfalarım .asp uzantılı. Neden diyeceksin neden .asp yaptında .html yapmadın. Bunun tek bir nedeni yukarıda da bahsettiğim gibi include komutunu kullanabilmek daha esnek daha kolay düzenlenebilir bir web sitesi yapmak idi.
Mesela banner.asp yaparak bannerın her değişmesi gerektiğinde tüm sayfalara girmiyorum yalnızca banner.asp'ye giriyorum onu değiştiriyorum. Tüm dokümanlarda da banner.asp include edildiğinden hepsinde aynı anda banner değişmiş oluyor.
---------------------------------------------------
freemitnick kardeşim güzel bir konuya değinmişsin imaj dosyaları bir kere catcheye yükleniyor demişsin ve bir kez daha yüklenmesine gerek kalmaz demişsin. include içinde tekrar derlenir demişsin. Yalnız şöyle bir şey var. İnclude ettiğim dosyalar zaten imaj dosyaları. O zaman yine de catche'e yüklenmiyormu? Tekrar tekrar derleniyormu? ASLINDA ASIL ÖĞRENMEK İSTEDİĞİM ANA SORU BU..

Ben imajı include ediyorum o catche yüklenmiyormu her birisinde tekrar sistem include'dan dolayı imajları yükleme mi yapıyor? BURASI ÇOK ÖNEMLİ BURAYI BİRAZ AÇIĞA KAVUŞTURABİLİRMİSİNİZ.?
Bunun dışında tüm dokümanları .asp yaptığımdan sunucu taraflı .html dokümanına göre bbir derleme süreci geçiyor ama öyle her bir sayfa için 1 sn gibi bir fark yapacağını sanmıyorum . yoksa sanmalımıyım 1 sn felan en azından fark edermi?
Web sunucusunun harddiskinde bir arıza olma ihtimaline karşı dokümanları ve klasörlerin yerlerini değiştirdim. Ama aynı.