Mynet Adpartner'i geçen hafta denemek istedim ve üye olup kodlarını siteme ekledim sonucu sizlerle paylaşmak istiyorum.
Sistemin artıları....
- Tıklama oranları (diğer türk sponsorlara göre)çok iyi en düşük tıklama oranı 0.05 YTL den başlıyor ben 0.16 YTL ye kadar oran gördüm. Yani ortalama olarak tıklama başına 0.08 YTL - 0.12 YTL arası bir ücret ödüyor.
- Çıkacak reklamların anahtar kelimelerini siz belirliyorsunuz ve hangi kelimenin ne kadar verdiğini görebiliyorsunuz. İsterseniz düşük oran veren kelimeleri kaldırıp sadece yüksek oran veren kelimeleri bırakabiliyorsunuz. Kelimeler sitenizle alakasız olsa bile bir sorun çıkarmıyorlar (şimdilik)
Sistemin eksileri...
- Reklam veren sayısı çok az bu nedenle sadece yüksek oran veren kelimleri seçerseniz belli bir süre sonra reklam bitiyor ve boş reklam çıkmaya başlıyor bu nedenle ucuz kelimelerde kullanmak zorundasınız
- Bence en önemli eksik şu; google reklamlarımı kaldırdım ve aynı yere mynet koydum. googlenin 2000 e yakın tıklama gösterdiği reklam alanında mynet en fazla 500 civarı tıklama gösterdi. Yani tıklamayı çok düşük gösteriyor. Buna razıydım çünkü oyun siteme daha az tıklanma sayısına rağmen tıklama başı ücretin yüksekliği nedeni ile googleye göre günlük toplamda daha fazla para veriyordu. Ama son günlerde inanılmaz bir düşüş yaşandı. 120 bin küsür gösterim 65 tıklama! İnş. böyle devam etmez çünkü şuanki durum kabul edilemeyecek kadar kötü
---------------------------------------
Raporlardan örnek
en düşük kazancım
Gösterim: 92,941 - Tıkalama: 49 - Kazanaç : 2.59 YTL - Tarih : 20.10.2006
en yüksek kazancım
Gösterim: 97,692- Tıkalama: 695 - Kazanaç : 46.25 YTL - Tarih : 15.10.2006
8 günde Toplam kazanç: 177.89 YTL
Herşeye rağmen sonunda google karşısına dev bir türk sponsor çıktı ve kendi iğilimiz için. Türkiye'de internet reklamcılığının geleceği için mynete destek olmalıyız.
Rekabet ve çekişme herzaman bizim işimize yarayacakır