Yani dilencileri bu kadar koruyan kişiler olduğunu bilmiyordum...
Muhtaç olan insanlar zaten dilenmiyorlar. Hiç duymadınız mı mahhalede durumu çok kötü aileler vardır mutlaka ve muhtarların komşuların yardımıyla karınlarını doyururlar. Hiç onlardan aile bireylerinden birinin yada birilerinin dilendiğini duydunuz mu ?
Evsizler barksızları görmüyor musunuz hiç sokaklarda artık saç sakal karışmış birbirine sessiz sessiz geçer gider yanımızdan kimselerden dilenmez birşey istemez çöpleri karıştırır dükkanların oralarda esnaf birşey verirmi yiyecek diye bakınır..
Hiç mi rastlamadınız böyle insanlara ?
Hakikaten muhtaç olan insan dilenmez utanır sıkılır dilenmekten. Fakat bugün sokaklardaki dilnecilerin %99 u bu işi alışkanlık haline getirmiş kişilerdir. Kolay yoldan para kazanmak hoşuna giden insanlardır.
Bu haberdeki nine hakkında birşey söylemiyorum fakat ne olursa olsun dilenciler artık gerçekten ihtiyacı olan fakirlerin ve muhtaçlarında rızklarını sokaklarda insanlardan toplamaktadırlar...
Çorlu'da teyzenin biri var tam çarşının oralarda yere oturuyor. Herkese 500 bin var mı diye soruyor. Yani standartları belli adam başı 500bin istiyor. Fazla verirseniz eyvallah der ama az verirseniz küfür eder. Şimdi bu kişi muhtaç mı ? Fakir mi ? Aç mı ? Ben buna para vermek yerine ayda 25-50 YTL ayırırım gider alırım kuru gıda sonra mahallenin muhtarından fakirlerin adresini isterim gider kapılarına sessizce bırakır kapılarını çalar sonrasında uzaklaşırım ordan hem o kişileri mahçup durumda bırakmamak hemde olayı şova dönüştürmemek için...
Diyeceğim odurki dilencilere para vermemeliyiz.