Ben her Allah'ın günü güzel evimden çıkıp dükkanıma gidiyorsam ve 12 saat birileri gelsin de bir şeyler satın alsın diye bekliyorsam, yani ter döküp emek verip para kazanıyorsam herkes böyle yapmalı. Dükkana bir günde 10'dan fazla dilenci geliyor inanın kimisi öyle terbiyesiz ki anlatamam. Geçenlerde birisi anneme para vermediği için "ölürsün inşallah" dedi. Bu insanlığa sığar mı? İşte bundan sonra bir karar aldım ve hiçbir şekilde dilencilere para vermeyeceğim.
Ananız, babanız sabahın köründe işe gidiyor çalışıyor eve ekmek getirmek için. Bunlar adet edinmiş millet üzerinden geçinmeyi. Eğer gerçekten yardımda bulunmak istiyorsanız bi' ton vakıf var. İki günde 1 YTL vermek yerine gider 50 YTL verirsiniz bir fakirin 1 ~ 2 günlük karnını doyurmuş olursunuz.
Hiçbir şekilde iyi niyet taşımıyorum artık dilencilere karşı. Ki daha önce içlerinde bazılarına oldukça yüklü miktara giysi, para yardımı da yapmıştık.
Asalak bir şekilde, diğerlerinin üzerinden geçinenleri sevmem. 85 yaşında olması inanın vicdanımı etkilemedi, isteseydi daha başka türlü yardım alabilirdi. Her zaman diyorum başımıza ne geliyorsa bu iyi niyetimiz yüzünden geliyor. Eğer 3 kuruşa muhtaç olacak duruma gelirsem inanın gider tarlada çalışırım yine millete avuç açmam. Bunlar insanlık gururunu ayaklar altına almış kişiler. Eğer içerdeki ses "şuna 1 YTL ver" diyorsa, vermeyin, gidin adı sanı duyulmuş vakıflara yardımınızı yapın.
Allah bunları da ıslah etsin!
Not: Evet yaram var, sizin annenize hiç 3 kuruş değeri olmayan birisi tarafından beddua edilmiş miydi?