Arkadaşım yazdıklarını okudum. Evet ülkemizde teknoloji ve bilim alanına yatırım yapılmıyor. Nedeni ise çok basit. Halen eski kafalılar...
Bir facebook 1 senede Türkiye’nin en zengin şirketinden daha zengin olabiliyor. Biz ise halen kazmaya küreğe yatırım yapıyoruz...
Kardeşim haklısın. Bu konuyu özenle takibe diyorum ama fazla bi ilgi yok. Facebook örneğinden daha da uç örnekler var . Maalesef bizler uyuşukluğu ve yata yata kazanmaya alışmaya başladık.
Bu ülkede 2 milyon işsiz varmış ( dün haberlerde söyledi)
Yemin ediyorum yalan. koskoca bir yalan. Bu ülkede 2 milyon işe yaramaz adam var o kadar.
Ben Türkçe öğretmeniyim ama atanamadım. Başka öğretmenler gibi feryat figan devlete hükümete ona buna saldırmıyorum. Oturdum kendime bu işi uygun gördüm ve çok şükür bir öğretmenin iki katı kazanıyorum
Velhasıl her gencin bir yerde yapabileceği bir şeyler var.
Geçenlerde bi bayan geldi. Dedi, bana iş bul. Tamam, hemen bulayım çevrem geniş. Müşterilerim hep büyük firmalar. Telefon ettim. Ağabeycim, böyle bir bayan var üniversite mezunu, muhasebeci, dedim. Tamam, 750 ytl maaşla gelsin başlasın sen öneriyorsan iyidir dedi.
Kıza dedim. Bak kızım olay bu iş şurada, şartları bu, maaşı da bu.. Çalışacak mısın?
Kız :
"Ay orası çok yoğun olur, işe geliş gidiş de 20 dakka her gün dolmuş çekemem kalsın"
dedi.
Çıldırdım resmen. Sonra bir arkadaşım var o da öğretmen (bilgisayar öğretmeni). O da dedi iş yok. Tamam, gel sana yazılım ve programlama öğreteyim dedim. ( ne alakaysa Türkçeci bilgisayarcıya ders verecek bilgisayar konusunda
Tamam, olur dedi iki gün dinledi üçüncü gün benim ona verdiğim scriptin birini almış satmış 500 e sonra ortalıkta yok. ne oldu dedim. ya zor geldi dedi
İşte size ülkemin acı gerçekleri. Bu ülkede işsiz yok. Eğer bu forumda da işsizim diyen varsa o arkadaş koca bir göbeğini kaşıyan adamdır vesselam
Ben bu başlığı takip edeceğim ve yeni fikirler peşinde koşacağım.