Hizmet aldim, vermedi, 1 aydir hosting hesabi kapali seklinde basvuruda bulunursan bu is cok uzar.
Turkiyede ticari is yapan kurumlarin ve sahislarin sicil kaydi almasi, aylik beyanname iel vergi vermesi, fatura kesmesi ve ticari isletmenin sahibinin bagkura uye olmasi gerekir.
Turkiyede devlet vatandasa yapilan haksizliklarda isi zora sokar. Ama devlete yapilan her turlu haksizlik aninda cevabini bulur. Is yapip, fatura kesmedigini ispatlarsan, basarili olursun...
Bunlari niye anlatiyorum. Sebebi su: Bir sure once bi site aldim. Sitenin ilk sahibi aksunucuda siteyi barindirmis. Aksunucunun sahibi Ugur'da Istanbul'a gezmeye gitmis. 4-5 gun sitenin bilgilerine ulasamadim. Forumda biri aksunucu nasildir diye konu acmisti. Bende basimdan gecenleri anlattim. Konuyu carpitmak, baska yonlere cekmek icin cok ugrastilar. Daha sonra hakaret edildi. 1-2 gun sonra banlandim. Bende o aksam uyumadan once, Allahim sen buna oyle bir bela verki, cumle aleme rezil olsun, bir daha hosting isinden dogru duzgun ekmek yemesin diye dua ettim. Ne demis atalarimiz, alma mazlumun ahini, cekersin aheste aheste.
Insallah dedigin gibi bir cikarsinda, savcilga fatura kesmedi seklinde beyan verirsin. Turkiyede hersey cozulur, kolay yolu bulunur, ama yakana yapisan maliyeci biraz zor gider.
Banka hesapları kontrol edildiğinde orda yazan açıklamalarda ( domain için , host için , vps için şeklinde havale açıklamaları geçiyordur muhakak ) parentez içindekiler yer alıyorsa ki alıyordur muhakak, incelendiğinde karşılığında faturasız olduğu kolaylıkla belirlenir. Zaten resmi bir oluşum değil benim bildiğime göre. İncelenmeye bile gerek kalmaz.