Ülkemizin uçuk kaçık fikirlere ihtiyacı var. Tebrik ederim seni güzel kardeşim. Benim TUBİTAK ve TDK dan onay alan iki projem var ve buraya yazsam yuh be bu kadarına da pes dersiniz ya da ne bileyim snein aklından zorunuz var dersiniz. ( Bu başlığa uçuk kaçıksın ya da delisin diyenler olmuş da ondan böyle dedim

)
Açıkçası ben fikrini geliştirmeni öneririm. Japonya ve Amerikada en ufak fikir kırıntısına bile ödenek ayırıp çalışman için sana imkan sağlıyorlar. Ben bir dil yazılımı için TDK başkanına demo gönderdim ve alkışladılar 2006 Türk Dil Kurultayında ama gel gelelim dedim ki "proje için 40000 euro ya ve bir labratuara ihtiyacım var"
Hopps birader dediler. Tamam dedim bir şey demedim

) Sonr abüyük bir hışımla iki yıllık projemi çöpe sallamak üzereyken Ukrayna Türkoloji Bölümü başkanından bir mail aldım. Mail aynen şöyle:
Sayın Hakan ......
Çalışmalarınızı Azerbaycanda gerçekleştirilen kurultayda görme şansı yakaladık. Çalışmalarınızı ülkemizde devam ettirebilir, yüksek lisansınıza üniversitemizde başlayabilirsiniz.
Tabi ben bu mail karşısında dumur oldum. Ben bu ülkenin evladıyım ve kendi öz dilim için bir çalışma yapmışım, iki yılımı vermişim, microsoftan bile destek almışım. gel gelelim benim devletim bana sırtını dönmüş. Çok kızdım ve o gün bu ülkeden kaçmak istedim. Kanada ve Almanya başvurularım kabul edildi. Sonrasında askerliğimi yapmadan gitmeyecek olduğum için şimdi gün sayıyorum ve seneye yaza nasip olursa yurtdışına gitmeyi düşünüyorum. Vatani görevimi yerine getirip bu ülkeye dönmemek üzere veda edeceğim...
Çok uzattım ve de abarttım belki ama inanın arkadaşlar aklınıza gelen en çılgın şeyin üstüne gitmekten çekinmeyin. Tamam belki bu ülkede proje üretmek, akıllı olmak, girişimci olmak suç gibi görünebilir ama sizi bir yerlerde takipe decek birileri muhakkak olacaktır.
Şimdi konuya biraz da ben katkıda bulunayım ve senin projenden yola çıkarak bir fkir de ben atayım ortaya...
Son dönem çamaşır makinaları (önceki gün okudum) susuz yıkama yapacakmış ve havayla temizleme işlemini gerçekleştiriyormuş. Kimisi kırıştırmayan, kimisi akıllıi kimisi uzaktan kumandalıymış. Bize ne sanki bundan. Biz merdaneliye robot gözüyle bakmış milletiz. O nedenle düşüncem şu. Son dönem makinalardan birinin hafıza bölümü çıkarılır ve üzerine bir kablosuz erişim için bir alıcı entegre edilir. Daha sonra bu bilgisayara nakledilir. Evdeki diğer aletlere de bu uygulanabilir. Bunun için bir devre çizmek çok da zor değil.
Örneğin çamaşır makinamıza yaptık yetmedi bir de çay makinamıza yapalım.
Şimdi programı da yazdık. Zaten basit sistem başlat durdur kapat komutları yeterli şimdilik.
Daha sonra örneğin pc de çok yoğunuz ve canımız çay çekti. Hemen
ÇAY_ÇEK.EXE ye basıp başlat diyoruz ve suyumuz ısınıryor. Çayımızda hafiften demleniyor.
Çamaşırlar yıkanacak ama makinaya kadar gitmeye üşeniyorsunuz o zaman hemen
ayşe_teyze_yetiş.exe ye basıyoruz ve
narin narin yıka komutuna basıp makinamızı çalıştırıyoruz. İşte çamaşırlarda yıkandı.
Eeee bi zahmet kalkıp çayınızı alın ve çamaşırlarınızı asın artık
Güzel başlık. Sayende ramazan gününde sigarayı on dakka unuttum
Güzel fikirlerden bekliyorum

)