elmasgüneş öncelikle büyük geçmiş olsun diyorum sana , maalesef güzel Türkiye'mizde webmasterlarımızın kendisini neden geliştirmeye çabalamadığının en iyi örneği olmuş bu durum , çünkü bizler didinip çabalıyıp güzel projeler çıkardığımızda bu projeleri ya maddi sorunlardan ya 3. şahıslardan yada bu tip yasal!! sorunlar'dan dolayı projelerimizi kapatmak terketmek durumunda kalıyoruz , maalesef bizlerin gelişimi ve dolayısı ile Türk interneti'nin gelişimi istenmemektedir , bunun bir çok nedeni de sizlerin tahmin etiiği ama benim burda söylemek istemediğim sebeblerdir

daha önce bir yazımda da yazmıştım şimdi burda tekrar etmek istiyorum , siz değilmiydiniz adsl broşürlerinde bilmem kaç mp3 bilmem kaç divx film indirebilirsiniz diyen? bunu niye söylüyorum? eğerki sen insanlara interneti empoze ederken " internete girip dünyadaki en son haberlerden anında haberdar olabilirsiniz " gibi kelimelerle bunu insanların beynine kazısaydın şuanda bu tip şeylerle uğraşmak zorunda da kalmazdın veya bu sayı şuankinden daha az olurdu telekom , he ne kadar kişi ozaman internet alırdı ne kadar adsl abonen olurdu oda ayrı bir konu

gelelim konumuza hemenpaylas Türkiye'de örnek teşkil edecek belki küçük girişimcilerin ufkunu genişletebilecek bir projeydi , ama maalesef hemenpaylaş örneği bizler için yaaa bak görüyormusun para ve zaman harcamaya bu ülkede değmez dedirten bir proje oldu , merak ediyorum bugün hemenpaylaş bir doğan holdingin veya koçun sabancının olsaydı ne olacaktı? bu şekilde kapatılabilcekmiydi? yanıtı sizlerde hemen verdiniz sanırım

fazlada uzatmaya gerek yok ( bu konuda çok doluyum ve şuan hemenpaylaşın kapatılmasına çok üzülmüş durumdayım ) aslında bu bize müstehak ,biraz kurgu yapalım ilerde mesela 2040'da Türk interneti diye birşey olmıyacak her girdiğimiz sitede " Bu siteye erişim mahkeme kararı ile engellenmiştir!!! " yazacak ve bizler ingilizce almanca fransızca sitelere girip yabancı dilimizi geliştireceğiz ,bu sırada da güzel Türkçe'mizden uzaklaşacağız yaptığımız projeleri hayata geçirmek için yurt dışında ikamet etmek belkide başka ülke vatandaşlığına geçmek gerekecek ,böylece projelerimizi hayata geçirebileceğiz , kimbilir belkide bu yapılanlar bizleri yozlaştırmak için yapılan kültürümüzden koparmak için atılan ilk adımlardır , benim bu yazdıklarım burda tarihe eşlik edecek ve umarım ben yanılan kişi olacağım