İlkin sanırım 9 senedir tanışıyoruz yada 8 o zamanda ben aynı işi yapıyordum hatırlarsan herkesin bir dönem "Küçük girişimci" durumu olmuştur ama bendeki %100 aile kaynaklı bir büyümeydi biz bu işi %100 ailecek yapıyoruz avantaj oradan geliyor zaten çalışma hayatının hiçbir evresinde bu iş saplantı olarak kalmadı o yüzden 10 sene olacak neredeyse şu Linux ile uğraşıp duralı her şey hemen pat diye olmaz ama olmuyorsa da daha fazla kasmayın derim gerçekten zamanınıza ve hayatınıza yazık tek kişi evden yürütülecek bir iş değil..
Hesap kitap olayında da asla daha fazla satış olduğunda daha fazla kazanacaksınız diye düşünmeyin kendimden biliyorum müşteri sayısı çoğaldıkça yatırım yapıyorsunuz ve yine elinizde geçecek para aynı miktarda oluyor ama müşteri çoğaldığından daha çok çalışmak zorunda kalıyorsunuz.. En basit örnek RIPE Member olduk güzel hoş nerden baksanız 7000 YTL masraf gitti eee? IP ler elimize geldi çalıştırmak için şimdi birde BGP yapacak adam akıllı cihaz gerekiyor Cisco bir BGP yapan omurga switch görevini üstlenecek Routing yapacak bir switch 8000$ Bunları cebinizden vermiyorsunuz yine borç harcın altına giriyorsunuz müşteri çoğaldıkça yine elinize geçen hep aynı oluyor.
Piyasa ölmedi arkadaşlar satışlarınızda bir düşüş görüyorsanız bunu hiçbir zaman ucuza satan yerlerden kaynaklı olduğunu düşünmeyin yine gerçek hayattan bir tecrübe sizlere.. 10 YTL ye hizmet alan adam 1000YTL ye hizmet alan adamdan daha fazla sorun çıkartır çünkü 10 YTL verenin parası kıymetlidir.. Yaşı ufaktır.. Yada size illallah ettirecek bir kişilik sahibi biridir. Çor çocuk ile uğraşılmaz ucuz hizmeti de genelde çor çocuk alır ve sabah akşam kafanızı ütüler bu yazdığımı düşününce mantıklı geldiği asla fiyat indirimi yapmazsınız zaten
Yazını baştan aşşağı okudum çok doğru çok yerinde tanımlamışsın herşeyi özellikle son cümlelerin olan 10 YTL ile 1000YTL ye hizmet alan müşteri konusunda sana tamamen katılıyorum.