Sevgili arkadaşlar,

Ülkemizde ne yazık ki daha çoğu ilde bilişim suçlarına yönelen savcı yok. Bu konulara ilgi duyan, bu tür suçların cezasız kalmasını istemeyen savcılarımız da yok değil hani. Benim bildiğim üç beş ilimizde sadece bilişim suçları üzerine çalışan savcılarımız var. Onların gayretlerini de gönülden kutluyorum. Son günlerde emniyet birimlerimizde de bilişim suçlarıyla ilgili birimlere önem verildiğini görmek ve bu birimlere nitelikli polisler yetiştirildiğini duymak beni mutlu etti.

Burada sizlere karşılaştığınız sorunlar, bunların hukukü çözümleri, temel haklarınız gibi pek çok konuda yardımcı olmak için bu başlığı açtım. Eğer yöneticiler uygun görürse daha aktif olan bir başlık altına alabilirler.

Öncelikle sizlere işlenen bilişim suçları, daha önce tanık olduğum ve olayın aydınlatılmasına yardımcı olduğum, davası sonuçlanmış hadiseleri ara sıra anlatacağım. Bunlardan bazıları belki sizin de başınıza gelebilir diye de bu olaylar başınıza geldiğinde (inşallah kimsenin başına gelmez) ne gibi önlemler alacağınızı, nasıl adımlar atmanız gerektğini sizlerle paylaşacağım.

NOT: Lütfen bu hostçu beni dolandırdı, şu paramı yedi gibi söylemlerle sorular sormayınız. Çalıştığınız servis ya da yer sağlayıcı vergisini vermiyorsa, size fatura kesmemişse, elinizde sözleşmeniz yoksa, daha da özeti forumumuzda TOSTÇU diye tabir ettiğimiz kişilerle çalışıyorsanız hukuki olarak hiç bir hak talep edemezsiniz ve ben de sizlere yardımcı olamam.

(Bilişim suçları konusunda hem savcılık bünyesinde bilirkişi olarak görev yapmaktayım hem de bazı durumlarda güvenlik güçlerimize bilgimin yettiğince yardımcı olmaya çalışıyorum.)

Sevgili arkadaşlar bu başlığı açtım ama inanın bu başlığa kimsenin ihtiyacı kalmaz diye dua ederek sözlerime son noktayı koyuyorum.

Saygılarımla.