bazı arkadaşlar yazdığım yazılara siyaset yaptığımı düşündükleri için -repler vermişler ve yadırgamışlar. ancak bazı gerçekler var. kimi yada hangi görüşü düşündüğünüz beni ilgilendirmez. ayrıca şu anda bu işlerden biraz anlayan ve sorularınıza cevap bulabilecek kişi ile görüşmekteyim. biraz kaleyi içten fethetme durumları. bazı yasal açıkları araştırıyorum şu anda. bu sadece hemenpaylas için değil tüm internet alemi için. Öncelikli soru olarak şunu sordum. Bu siteler paylaşım amaçlı, insanların hizmeti için kullanılmaktadır. Bundan site sahipleri sorumlu tutulamaz. Dünyada milyarlarca site var. *****, w*rez, mp3 üzerine. Hatta altavista'da audio arama var. Bunların hepsini kapatamaz Türk Telekom. Eğer bu gibi yerlerden yasa dışı bir yayın yapiliyorsa ve bu yasa dışı olan şeyi bir kişi indiriyorsa bunun sorumlusu kullanıcı olmalıdır. Şimdi şöyle bir örnek vereceğim ne kadar yerinde olacak bilmiyorum, ben bir eğitim firmasında CEH (Certified ethical hacker) eğitimi vermekteyim. Bu eğitimi alan kişi etik olmayan bir hack durumu yaparsa bunun sorumlusu ben miyim? Bunun önüne nasıl geçiyoruz peki? Sözleşme imzalatarak. İnternet yasalarında sitenin herhangi bir yerinde bulunan kullanım sözleşmesi ile bu işin çözülebileceği kanısındayım. Türk telekom kolaya kaçmakta! Sıkıyorsa kullanan herkese dava açsın. Bunu çıkaramaz mı? Çok basit çıkarır! Türk Telekom .... anladın sen.