Cobra adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tam olarak söylediğin gibi değil
Yargı kendi başına karar almıyor. Sadece belli yerlerden gelen şikayetleri değerlendiriyor ve telekomla yapılan iletişim sonucunda karar alınıyor ve yapılıyor. Yani düşündüğünüz gibi günlerce mahkeme v.s. olmuyor. Aslında olay çok basit. Yargı telekoma göre hareket ediyor. Neyse bana inanmıyorsanız herhangi bir mahkemeye izleyici olarak katılmak isteyin bakalım ne diyecekler
Örneğin, siz rapidshare yi şikayet edin savcılığa bakalım sonuç ne çıkacak
Şikayet edilir, Dava açılır, Dava için bilir kişi gerekiyorsa Telekomdan bilir kişi talep edilebilir (bu demek değildirki karari telekom veriyor) , Mahkeme sonuclanir karar açıklanir (bu demek değildir ki dava gunlerce haftalarca sürmek zorundadır. öyle birşey de demedim ben, zaten dediğim de yargıdaki zaafiyet, yani davanın günlerce sürmemesi aslında biraz da zaafiyet sayılır), Açıklanan karar davacıya verilir. Davacı telekoma başvurur ve karar gereği ilgili sitenin erişiminin engellenmesi için gerekli işlemin yapilmasini telekomdan talep eder.

Not: Yukarıdaki mesajlardan aklımda kaldıgı kadarıyla, avukatım demiştiniz. Avukatmısınız?