Ucuz olan et üzerine hep yorumlar ama inanın şuan verilen fiyatların çok üzeri fiyat olsada nixcon'u tercih etme nedenim türk yasalarına ve hukukuna göre çalışan türkiyede bulunan bir şirket olması en en en önemlisi yüksek internet hattını sınırsız olarak vermesi nedeni ile olur..
Bunun dışında genelde EV1servers kullanılır bizde.. Hayatımda hiç bir network kesintisi ile karşılaşmadım ve yüksek internet hattını sınırsız olarak veren FDC yada Netdirekt kullandım ve çoğu zaman anlam verilemez kesintiler yaşadım fiyat olarak EV1 çok daha pahalı 2 firmadan üstelik internet sınırlamalı 1000 gb 3000gb şeklinde kesintiler bence önemli değil en önemli olan şey kesintinin sıkça ve sürekli yaşanması. Hizmet alıp diğer kişilere sağlayan bizleri küçük duruma düşürme derecesine yada müşterilere sağlanan hizmetin kalitesini düşürme seviyesine gelirse o zaman buna benzer kesintiler yüzünden çok şey kaybetiyimizi anlar ve o firma ile çalışmayı bitiririz.
FDC 5 saat kesilmişti
Netdirekt 1 Gün tamamen açılmadı
Nixcon 6 Saat
Ev1 yada LayerTech’de neden böyle olmadı… Fark şu ki arada milyonlarca dolar alt yapı için harcanan para var… Ev1 şuanda ThePlanet birleşmesi ile dünyanın bence en iyi dc lerinden değil en iyisi…
Peki neden Nixcon kullanmalıyız…
Türkiye üzerinden hizmet veren bir firma nekadar türk Telekom alt yapısında olmasada ciddi anlamda hız farkını çeşitli uygulamalar ile görebilirsiniz.. Bunun dışında Türkiye üzerinde bir firma ve destek Türkçe tekrar söylemem gerek nekadar İngilizcemiz ileri düzeyde olsada çeşitli anlaşmazlık veya sorunlarda daha iyi destek alabilmemiz demektir bu.. Faturamız kesiliyor KDV olaran aylık ödenecek vergilerden düşebiliyoruz buda bize ek bir kazanç oluyor muhasebeden anlayan arkadaşlar bilirler yurt dışı faturalarında KDV benzeri bir vergi olmaması sadece firmada gider olarak gösterilebilir
Ama bugün 6 saat kapanmış olan bu datacenter aynı şekilde gece yarısı 5-10 dk dan oluşan kesintiler dışında bukadar uzun kapanırsa tabiî ki ozaman Nixcon Kullanmak değil Kullanmamak zorunda oluruz..
Sparişler açık olsaydı ozaman gerçekten nixcon kullanıp kullanmamakta temettüde düşerdim ama kapalı olmasının nedeni bu yeni sunucu kiralayacakları korkutmamak… Müşteri kaybetmemek…
Bence köstek yerine birazcık destek olmak bizim için daha iyi olur diye düşünüyorum ne kadar nixcon kullanıcısı olursa alınan hizmet o kadar iyi olacaktır.