Selamlar,
@protos78:
Yahu paypalin beni kandirmakla isi niye olsun. Adamlar zaten bana gelen paradan para kazaniyor 3% + $0.30 USD... Parayi benim hesabimdan alip amcaya aktarinca haliyle bu islemden aldiklari parada 0. Bu durumda paypal beni kandirma ihtiyaci niye hissetsin..

Yani ben soyliyim boyle birseyde basiniza gelebilir paypal camiasinda isteyen dikkat eder istemeyen etmez
Benim basima geldi...
Olay buyuk ihtimalle soyle gelismistir...
Amerikali kredi karti ile birsey alir. Paypal odemeyi sana yansitir. Amerikali kredi karti sirketine "dispute claim" gonderir, kredi karti sirketi paypala odemeyi yapmaz. Paypal sendeki parayi geri alir.
Burada sucsuz olan sensin. Paypal Amerikalinin paypal bilgilerini kaybetmesinin sucunu sana yuklemis durumda. Amerikalinin paypal buyer protectioni yok. Parayi alamaz. Dispute etmisse bile, paypalin oncelikli olarak sana "ne is? Eleman parayi geri istiyor" diye email gondermesi, dispute resolution process in icine girmek gerekiyor.
Benim anladigim kadariyla Paypal sana hicbirsey sormadan parani almis, Amerikali uyanik, Paypal Buyer Protectioni olmadigini bildigi icin, kredi karti sirketinden hemen parasini almis. Paypalin senden parani bu sekilde almasinin hicbir hukuki dayanagi yok, kendi "terms of aggrement" ina aykiri...