Teşekkürler ögrenmek istedigim nokta burası idi

Php ile ilgili olarak bir çok öğretici site var. Ben de öğretici bir site ya da yazı yazmak istedim ama bu öğretici kısım kesinlikle kodların kullanımı ile ilgili olmayacak. Ben bu kullanımlar ile yöntemleri birleştirip sizlere anlatacağım. İşte bugünki ilk yazım.

Bir site yapıyorsunuz ve müşteriniz sizden iki farklı dilde olmasını istiyor. Bunu iki farklı şekilde yapabilirsiniz. Hatta üç. İlk akla gelen dil dosyası düzenlemek. İkincisi ise tüm sitede geçen başlık ve yazıları db\’de tutmak ki bu önereceğim birşey değil. Daha basit ve kolay olanı dil dosyası düzenlemek.\r\nBir klasör açın ve language ya da dilklasoru adı verin ya da ne istiyorsanız o ismi verin. standartlaşmayın ki beyninizin diğer lobunu da kullanın (bunu sonra açıklarım)

Hazırlayacağınız dil dosyasında tüm site içerisinde geçecek cümle, kelime ve kullanacağınız mesajları yazacağız ve aşağıdaki yapıda olacak.

define(”_ANASAYFA”, “Ana Sayfa”); //Ana sayfa linki adı

Ve şimdi de hazırladığınız sayfanın görünen kısmı için kodlamayı aşağıdaki gibi yapın ve dil dosyasını sayfanın en üstünde include edin.

include “includes/lang/turkce.php”;

Ana sayfa linkini aşağıdaki gibi yazabilirsiniz artık.

echo _ANASAYFA;

Kaynak:
DAŞTAN Yöntemler PHP Dil Dosyası - Çoklu Dil Desteği