Osmanın mesajını okudum hak veriyorum gerçekten.
Ancak Osmanın atladığı bir konu varsa oda hepimiz bu işlere "küçük" şekilde başladık öyle yada böyle. Birçok firma sahibi ahbabımdır doğal olarak bizde uzun süredir bu piyasayız. ben onların 5 sene önce liseye gidip bir yandan sunucu alıp host sattığını bilirim.
Şimdi ufak yatırım sahibi "girişimci" (!) gençlerinde hevesini kırmamak lazım bence

Bu piyasada para var mı? "yok" diyen yalan der

"var" elbette "var" ancak kazanç ne kadar çok ise uğraş ve yatırımda o kadar. şöyle düşünmek akılcı olacaktır; örnek olarak adam gibi switch'in fiyatı 2000$, sen büyüyene kadar mbit'in birimine ödeyeceğin para osmanın da dediği gibi 35-75 ytl civarı. kaldıki bu mesleğin gecesi, gündüzü yok. başlarda 20-30 müşterin olduğunda para tatlı gelir 10 ile çarparsın 10 kat müşterim olsa şu kadar para kazanırım dersin

ancak "sadece bu işi yapıcam" diyerek bu işe gireceksen 10 kat fazla müşterin olduğunda anlarsın bu piyasa nasıl bir piyasa

elin oğlu saldırı yapar müşterine mahçup olursun. telekomun kablosu kopar

daha saymakla bitmeyecek sorunları var.
Geleceğin mesleği, Uzay Çağının gereksinimi falan lafları hikaye

"roots" nickli arkadaşın da dediği gibi; okulunuzun önüne aldığınızda bu işi çok pişman olursunuz. Piysada yerini tutan şirketler zaten belli onlara rakip olmak istiyorsanız "onların sunduklaırna alternatif ne sunabilirim" diye düşünmelisiniz. müşteri niçin sizi seçmeli? bu sorulara mantıklı cevaplar bulabiliyorsanız cesaretinizde var ise bir nebze. ancak dediğim gibi yapılcak iş değil internet hizmeti vermek. Okuyun adam gibi maaşlı işe girin kafanız rahat olsun patron düşünsün firmanın derdini

ha "piyasa öldümü?" demişsiniz. yok öyle bişey. piyasa olsa olsa akıllanıyodur. önceki hatalarından ders alıyodur.

umarım dostça tavsiyede bulunabilmişimdir hevesli arkadaşlara.