HDDServers adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kankenan Haklisin adam vergi ödüyor her ay ve işler durdugu zamanda
zararina çalişiyor vergi bedava ödüyor buda olmamasi lazim.
Vergiyi sorun olarak görmeniz saçma olmuş. Bu ülkede (Kabül ediyorum haddinden çokda olsa) KDV mevcut. Siz bu vergiyi cebinizden ödemiyorsunuz ki. Bu vergiyi müşterei ödüyor yıllarca yanlış yorumlandı hala daha yanlış yorumlanıyor. Siz sitenize örnek bir ürünü 50 YTL liste fiyatından satıyorsunuz. 50 x 1.18 KDV Toplam fiyatdır. Siz bu aldığınız fazladan parayı cebinizde görmeyin, cebinizde gördüğünüz için size masraf gibi geliyor. Bunu direkt devlete iletiyorsunuz. Siz sadece müşteriden alıp devlete veriyorsunuz. Sattığınız fiyat cebinize giriyor.

AliDemirci adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yeni yeni arastirdigim bir piyasa oldugu icin benim dusuncem su;Piyasa olmedi ,Piyasada teknik bilgisi olan insan cok az.
isim vermeyecegim;Gecenlerde bilgili bir arkadas hosting firmasi acmisti ve 2-3 ayda o kadar cok musterisi oldu ki.Kendisi bile sasirmistir.Bunun tek bir nedeni vardi ;Bilgi
Sayın Ali Demirci , size o açtığınız konuda da belirtmiştim; herkesin piyasa öldü lafının çok olduğu konuda Aslında piyasa olmadı o konuda dediğim ve sizin de şu an dediğiniz gibi tam anlamıyla diyorum tam anlamıyla bu işi bilen temelini yapan adam çok çok az. Gerisi hikaye sadece, panelden hesap açıp veren vb... Siz emin olun çok kazanacaksınız. Bende yakınen takipçiniz olacağım. Çünkü ben bu işi gerçekten zevk aldığım için yapıyor ve kasıyorum, bu sektörde adam akıllı (forumdan) 5 kişiyi geçmez işi yapan emin olun. 6.cıyıda bekliyorum

Elazığlı168 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Piyasayı bitirenler, tostçular olarak tabir ettiğimiz ''yedekleme mi o da nedir ?'' tarzı cevapları veren resellerden host satan tecrübesiz bilgisiz kişilerdir.
Faaliyet belgesiyle birlikte sap ile saman ayrılır böylece piyasadaki birçok kaliteli ve bu konuda tecrübeli kişiler öne çıkarak piyasada hareketlenme olur düşüncesindeydim ancak iletişim kurumumuz bu işinde altından kalkamayarak önüne gelene faaliyet belgesi verince e doğal olarak yine bu piyasanın içine edilecektir...
Kesinlikle. Osman'ında bu olay ilk gün çıktığında dediği gibi bu belge hiçbir işe yaramaz. Bende çok önem vermedim. Geçen ay başvurdum hala gelmedi üzerine de düşmedim maillerine de bakmıyorum artık benden çıktı yani . Boyacı bile o listede yer alıyorsa ben alsam ne olur bana nasıl bir cezai işlem uygularlar Forumda alan herkes yazmıştı kocaman belge nosunu sonra herkes sildi. Boyacıyı küçümsediğimden değil yanlış anlaşılmasın; işle alakası olmadığındandır bu örneğim...

Ufuk Gedik adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
sen 16 yaşından büyüksen ne olayım ok?
adamsan koyarsın tc kimliğini.
19 yaşındayım.bu forumda birçok kişiyle yüzyüze görüşmüşlüğüm,misafir etmişliğim var.İnanmazsan gider onlara sorarsın.
21miş.Külahıma anlat.
Ufuk Denizli'ye iki kez geldi. Ben bu adamın yaşıyla ilgilenmedim, sayıca küçük olabilir fakat ilk geldiğinde hem tanışmak hem sektörü konuşmak; ikinci geldiğinde de direkt zaten Manisa'ya gitmiştik TeknoServer'a. Yani işimiz gücümüz buydu

Exclion adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İşini düzgün yapan her zaman kazanır görüşündeyim tostcuların çıkması çogumuz için zarar durumu oluştursada bize gelen her müşteride şu konuşmalar geçer oldu ;
En son host firması kaçtı, son tercih ettigim host firması gümledi gibi cümlelerin geçer olmasına biz şayet alıştık fakat işe birde şu açıdan bakmak gerek tostcuların çıkması host işini ehliyle yapanların degerini + deger kattı çünkü dün olan adam bugünde burda gelecektede olucaktır.Sorun teşkil eden tek şeyse fiyatların düşmesi eskiden xx $ aldım hattı bugun x $ alıyorum sonuç olarak misal dün kazancım 50 ise bugun 40 -30 lara kadar gerilemesine sebep oldu.sonuç olaraksa tostculara karsı grikarenin dedigi çözüm olabilir
Bu forumda sürekli üzerine basa basa yazdığım gibi işi bilen kazanır, kazanacaktır. Bu batan yada değişen arkadaşlar sanıyorm %80 bilgisizlikten kaynaklı. Bu epey düşman kazandırır bana ama öyle merak etmeyin Çünkü A kaliteli bir adama A kaliteli bir müşteri gelir.