Ben 10 yaşımdan beri bilgisayar ve internet ile uğraşıyorum. O dönemde bilgisayarım yokken, internet cafelerde bir şeyler öğrenip yapmaya çalışıyordum.(yanımda photoshop cd'si taşırdım) Daha sonra tabiki kendi sitemi açtım içine 3-5 içerik ekledim, ben webmasterım diye dolaştım ortalarda. Eminim buradaki çoğu abimiz(!) zamanında bunu yapmıştır. O bilgiler zamanla yetmedi ve sürekli artırmaya çalıştım.
Beni tanıyanlar çalışmalarımı biliyorlar, çevremde tasarımımın ve çizimimin iyi olduğu söyleniyor. Css ve xhtml bilgime de orta ile çok iyi arasında bir seviyede diyebilirim. Php ve mysql bilgim de var orta seviyede fakat; kodlamayı sevmediğim ve kendimi sadece tasarımda geliştirmek istediğim için yapmıyorum. Sadece php-xhtml entegrasyonunu yapabilmek için çalıştım php'ye. Bu işin teknik kısmıydı.
Ahlaki kısmına gelirsek... yaklaşık 2 yıldır dışarıya iş yapmaya başladım. Ve şimdiye kadar hiç kimse diyemez ki "Neoberg çok laubali bir şekilde konuşuyor"... Hiç kimse diyemez ki "Neoberg aldığı işi zamanında bitirmedi", "Neoberg paramı alıp işi yapmadı", "Neoberg beni memnun etmeye uğraşmadı" vs... Özellikle işten sonra bütün müşterilerim çok iyi bir iş olduğunu ve 17 yaşında olduğuma şaşırdıklarını belirtiyorlar.
Ayrıca kendimce başarı sayabileceğim bir iki şey de var; örneğin 17 yaşında olmama rağmen
*Wolkanca blog'u bilirsiniz. Türkiyenin en büyük ve en çok ses getiren bloglarındandır. Oraya bizzat Volkan bey beni yazar olmaya davet edebiliyor.
*Türkiyede en iyi css sitelerinden birinin sahibi olan Fatih Hayrioğlu (
Fatih Hayrioğlu'nun not defteri Fatih Hayrioğlu'nun bilgi dağarcığı ) yazılarından birinde Css ile ilgili çeviri bir makaleme yer verebiliyor.
vs.vs.vs.
Yani diyeceğim şu ki; 18 yaş altı şöyledir, böyledir diye genelleme yapmaya hiç kimsenin hakkı yoktur... Bu işi öğrenmesin, gitsin başka şeyler yapsın demeye de...
Evet 18 yaş altında bahsettiğiniz türde örnekler var ama aynı şeyleri yapan 18 yaş üstü de bir çok insan var. Sadece 18 yaş altı olduğu için ve milletin dikkati bir şekilde bu yaş farkına çekildiği için daha çok dikkat çekiyor... Bence durum bundan ibaret.
Not: eğer birisi bana cevap yazarsa hemen cevap veremeyebilirim. Palm'a benzeyen değişik çin malı bir aletten yazdım, buraya hemen tekrar bakamayabilirim.