"Akıl yaşta değil, baştadır." diye bir laf var ve çok sevdiğim bir cümledir.
Şimdi bir insanın kişiliği gelişmemişse, ******** bir kişiliğe sahipse bu dolandırıcının yaşı yediyken de aynıdır, on yediyken de aynıdır, yetmişken de... Bir insanı yaşıyla nitelendirip, "Sen bu işe girme!" demek çok yanlıştır ve kimsenin buna hakkı yoktur. Namus kavramı, kişiliğin özündedir.
Yukarıda da söylediğim gibi dolandırıcılık, sahtekarlık ya da işini eline yüzüne bulaştırmak gibi olayları gerçekleştirenler, on sekiz yaşından küçüklerle sınırlı değildir. Bu genellemenin var olmasından; on altı yaşında, bugüne kadar hiçbir hak yememiş bir insan olarak rahatsızlık duymaktayım.
Internet üzerinde son bir yıldır aşırı şekilde domain alım-satımı yapmış ve yeni yeni Google optimizasyonla uğraşmaya başlamış bir insanım. Bugüne kadar kimsenin hakkını yemedim, iş yaptığım kişiler de asla beni yaşımla itham etmedi.
Diyeceğim odur ki yapılan bu genellemeler, dürüstçe bu işlere giren ve öğrenme çabasında olan arkadaşlarımızın hem piyasada küçümsenmesini sağlıyor, hem de öğrenme arzularını bitiriyor.
Umarım, rahatsızlığımı yeterince net dile getirebilmişimdir.
Hepinize iyi çalışmalar.