valla kendi whois scriptimi kullanıyorum kafam rahat.diceksiniz ki onunda bi whois serveri var.evet var ama whois serveri olan biyerden zaten domain kaçıramazsın.domaini reglesen bile elinden alıyolar.Geçenlerde godaddy'den bir domain aldım.ödemeyle ilgili sorun oldugunu söylediler regledikleri domaini geri düşürdüler.Demekki adamların elinde böyle bi yetki var nasıl o domain düştüyse el de değiştirir diye düşünüyorum ve nasıl ben onun düşmesine karşı gelemediysem (ki bunun için yetkili bi kurum* olsa da biz başvuru yollarını bilmiyoruz) el değiştirseydi de karşı gelemicek koyun gibi izleyecektim

Alıntı
*
Bu tür durumlarda, başvuru noktası WIPO yani Uluslararası Marka ve Patent Kurumu (www.wipo.int) oluyor.

WIPO ile ilgili konularda tecrübe sahibi avukat sayısı ülkemiz için bir hayli kısıtlı sayıda. WIPO anlaşmazlıklarda 2 taraf ile görüşme yapan bir panel (1-3 kişi) oluşturuyor.
Bu kişiler çeşitli evraklar yardımıyla ve 2 tarafla yaptıkları görüşmeler sonucunda, domain adın kime ait olduğu konusunda bir karara varıyor.