En iyi öğrenme yaşı 13-14-15 olsaydı ilkokula da o yaşta başlanırdı.Çok saçma bir düşünce.Herşeyin bir zamanı var.O yaştakilerin bu forumda kendilerine yazık ettiğini düşünüyorum. Webmasterlık alaylı meslek olmaktan çıkıyor.Derslerini çalış gerekli bölümü kazan sonra ne yapayacaksan yaparsın.Aksi durumda yıllar sonra bir bakmışsınız ki elde avuçta birşey yok.Sabah akşam bu foruma takılan çocuklar için bu sözlerim. Ha derslerini de iyi götürüyor ve gelecekte bu sektörde çalışacağına karar vermiş ve bir taraftanda bu işlerle uğraşıyor.Saygı duyarım.

Ama yaş gereği bazı şeyler için de yılların birikimi gerekiyor bu sektörde.Çoluk çocuğun çok bilmişlik yapması da abes kaçıyor.Bu forumda en çok kullanılan gereksinimler html,css,javascript,php,mysql dir.Bunlar da uzmanlaşmayı 5 yılda başarabilen varsa çıksın ortaya( en basiti, 2 form kontrolü yapmak javascript bilmek değildir ).Nasıl 18 yaşın altındaki ben biliyorum diyebilir? İş alırsa da eline yüzüne bulaştırır tabiki.Frontpage kullanmak yada hazır cms kurulumu yapmak değildir bu iş.Bu teknik kısımdı.

Bir de yaş gereği çocukluk var.Kendisine göre çok olgun davranıyor olsa bile kendisinden büyük insanların yanında ister istemez saçmalayabiliyor.Küçümsediğimiz yok.Bu yaşta doğurmadı bizi annemiz.

Son olarakta cezai uygulama sorunu var."Delidir ne yapsa yeridir" den bir farkı yok kanunlara göre.