Elazığlı168 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tüm saldırılar ping isteklerinden oluşmuyor ki dostum.
Sen serveri ping isteklerine kapattığında ip adresini explorera yaz bakalım ne oluyor yine servere ulaşılıyor adam botlarına 1.1.1.1 ipini 2 saniyede bir ziyaret et komutu yollar 1-2 bin botla güvenliği orta düzey bir server gümler.
Yüzlerce çeşit saldırı var hepsinin korunma senaryosu farklıdır. Bir saldırıda ping isteklerini kapatırsın kurtulursun. Bir saldırıda google ref girişi yaparsın kurtulursun, birinde netstat çekip saniyede x limitini aşanları uzaklaştır komutu uygularsın engellersin bir saldırıda gelir saniyede 5-10 bin istek alırsın öyle kalırsın
dikkat et zaten botnet için yazmadım onu ddos için yazdım malum ddos sadece pingle saldırıdır sitenin açık olması ip yazınca girmesi normal port 80 açık ya port 80 ide kapatırsan ne görür şahsı muhterem botnetleri engellemenin çok yolu var helede linux ortamında windowscu abilerimizde bunu nasıl engelliyeceğini çok iyi bilirler valla botnet yada ddos yada zombie linux 100 de 100 etkilenirse windows yüzde 20 etkilenir ha makinana aşırı güvenlik yaparsın dc yada makinan sağlam şirkettedir hat çıkışın girişin süzmeye alınmıştır ozaman bot değil kralı gelse butür saldırı ile bişi elde edemez sonuçta ping cevap isteği yollar webten girdiğindede makinana site erişim onayı verir alırsın bi ssl https dizininde çalıştırırsınherşey senin elinde olur yıllık 50 60 dolara vardır teknolojide çare tükenmez türkiyedede botcu