Ben kendimden örnek veriyim sana ;

Orta okulda çok salladık ne olur ki okuruz bitiririz diyorduk.Bi amaç gütmüyordum.Haliyle anadolu lisesi kazanamadım.Ki şimdiki aklım olsaydı daha farklı olurdu.Anadolu teknik lisesine gittim.Yine meslek lisesi sonuçta, Bilgisayar bölümü / veritabanı programcılığı son sınıfım.Ama eğitim 0.Son seneye geldim hocalar hiç birşey öğretmedi , öğretemedi.Bilmedikleri şeyleri bizlere öğretmeye çalıştıkları için.Şuan bin pişmanım.Eğer böyle olacağını bilseydim düz lise sözel bölüme gidip.Sonuna kadar çalışıp en azından bi 4 yıllık fakülte kazanabilirdim.Sana önerim budur.Eğer ki dersen meslek lisesine gidicem.Kesinlikle bilgisayar bölümü okuma.Git makina bölümü oku veya tekstil hangisini istersen.Okul puanını yüksek tut , üni sınıvında da barajı geç.4 yıllık öğretmenlik kazanıyorsun zaten.Ama meslek lisesi / bilgisayar bölümünden 4 yıllık bi fakülte kazanmak imkansız diyebilirim sana. En fazla 2 yıllık MYO'ya gidersin o da sana pek birşey katmaz.Ha dersin 2 yıllık dikey geçişli mühendislik okucam. 2 yıl boyunca çok sağlam çalışman ve başarılı olman gerekiyor.

Yinede senin kararın.