osenmer adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Eğer evde çalışmak zorunde değilsen mutlaka bir spor salonuna gitmeni tavsiye ederim, çünkü bizim insanımız bu konularda çok konuşmayı sever, bilende konuşur bilmeyende. Çoğununda doğru bildiğini sandığı şey aslında yanlıştır. Bu nedenle mutlaka eğitmeni olan bir spor salonuna gitmen çok iyi olur. Orada verilen programa mümkün olduğunca uymaya çalış, ilk yapılan yanlış ise hoca ilk aşamada 5 kilo kaldır dediği halde senin 5 kilo yerine ilk seferde 10 kilo kaldırmaya çalışmandır. Bu seni spordan soğutur hemde hiç faydası olmadığı gibi vücudun hasar almasına yol açar. İlk zamanlarda kilo alman ve vücudun şeklinin bir miktar bozulması normaldir bu seni kötü etkilemesin, zamanla vücut yapılan hareketlere alışır ve şekil almaya başlar. İlaç konusunda bazıları senin aklını çelmeye çalışır onlara kulak verme.

Body sporunda ilk öğretilen şey herzaman hafif ve basit olandan başlayıp zamanla ağır ve zor olana geçmendir, birde mutalaka süreklilik gerekir, 3 ay gidip 2 ay bırakırsan bu işten fazla bişey bekleme. Normal şartlarda son derece ideal bir vücut ölçüsüne ulaşman 4-6 yıl alabilir.
6 yıl çekilirmi hocam body.Şuan 66 kilo 1.97 boy var.1 yıl önce 1 ay kadar gittim kilomda azda olsa fark olmuştu.Bu aralar tekrar başlamayı düşünüyorum,bu şekilde zayıf görünüyorum.Boyla orantılı bir kilom ve fazla abartılmayacak şekilde vücudum olsun yeter.Geçen sene 40 ytl idi bu sene olsun 50 .

Bu body işinden anlıyor gibisin kardeş sen,bize önerilerin varmıdır başka ?