w3c, internet standartlarını belirlemek için çalışan konsorsiyum. şimdiye kadar 110 standart belirlenmiş. okuduğunuz yerde bahsedilen ise, w3c testi. url'yi yazıp kontrol ettiriyorsunuz. sayfanızdaki kodlama hatalarını size gösteriyor. hataların satırını, neden kaynaklandığını ve olası çözüm yollarını belirtiyor. kodlamayı yaptıktan sonra, bu test uygulanmalıdır. wordpress'in başarısının altında, düzgün çalışan tema tasarımcılarının, temalarını mutlaka bu testten geçirmesi de yatmaktadır.
Google Web Yönetici Yönergelerinde düzgün html taban istediğini belirtiyor. Öyleyse W3C bize bu konuda yardımcı olabilecek tek kaynak. Bir çok profesyonel tema tasarımcısının üstüne basa basa w3c standartlarına uyduğu sistemleri biz elimize aldığımızda malesef mahvedebiliyoruz. W3C ' ile 2005 yılında tanıştım (: aradan geçen 3 senede neredeyse tüm sıkıntılarına bir çare buldum. Seoxy.net W3C standartlarına tam uygundur mesela.

Forum sistemlerinin karmaşık tema kodlamaları (vbulletinin template kodlamaları neredeyse 100 parçadan oluşuyor.) çok komplex olduğundan. genellikle 500 üzeri sorun cıkmakta, biz ne kadar azaltırsak o kadar karlı bir optimizasyon oluyor. 0 hata ile 10 hata arasında pek fark yok. Ama 10 hata ile 500 hata arasında dağlar kadar fark var.

Bu konuda r10.net'te danışmanlık yapmaya karar verdim. Bunu seo yarışması siteme sağlıklı backlink alabilmek için link karşılığı yapacağım.

50 hata ve altı için 1 adet pr2 veya üzeri backlink.
150 hata ve altı için 1 adet pr3 veya 3 adet pr2 backlink.
150 - 300 arası hata için 1 adet pr4 3 adet pr3 backlink
300+ hata için 1 adet pr5 veya 3 adet p4 veya 9 adet pr3 backlink yeterli olucaktır.
backlink için istediğim kodlama şöyle;

<a href="http://adtechr10netseoyarismasi.net/" title="adtech ile reklam 2.0 dönemi başlıyor ve Trkycmhrytllbtpydrklcktr r10.net seo yarışması">adtech ile reklam 2.0 dönemi başlıyor ve Trkycmhrytllbtpydrklcktr r10.net seo yarışması</a>
Teklifim ilginizi çekerse msn & mail & gtalk: umut.yrtsvn[@]gmail,com

Adınız:
Soyadnınız:
Msn ve Mail Adresiniz:
W3C Optimizasyon yapılacak siteniz:
Hata sayınız: http://validator.w3.org/ şuradan bakınız,
Optimizasyon karşılığında link vereceğiniz site(leri)niz:

Bilgileri Özel Mesaj Atınız.

Maximum 24 saat içerisinde size geri dönüş yapacağım.

Not: Cms sistemlerde yönetim panelinde yetki verilirse işlem çok daha hızlı tamamlanabilmektedir. Kodlama veya yönetim panelinden pek anlamıyorsanız bana bu konuda güvenebilirsiniz. Aksi takdirde hem kodlamalardan anlamayıp, hemde yönetim paneli yetkisi vermek istemiyorsanız malesef iş iş olmaktan çıkıp işkenceye dönüştüğü için çalışmamız mümkün değil.

Referanslar Zamanla Eklenicek.