Konuyu buraya yazmamım nedenir, domain ile ilgili olduğu için. Domain alıp satan arkadaşların başına bu tür birşey gelirse, en azından biraz bilgi sahibi olmaları.
Bu tür davalar sanıldığı kadar kolay değil ve standart kararlar da yok. örnek : hurriyet.net ve hurriyet.org
İkna etmeniz gereken Juri var sadece. WIPO ise burada işin idari işlerini yürütüyor. Juri'nin verdiği karar ise WIPO tarafından da onaylanıyor ve size bildiriliyor.
Bu davalarda kararların standart olmadığı ve Juriye göre değişebildiğini hatırlatmak istedim sadece.
Tabi ki standart bir kararı yok ama savunma da o kadar zor birşey değil. YahooDomains.Com 'u bilirsiniz. Önce arkadaşımız yahoo'ya teklif götürür yahoo önce kabul eder sonra dava açar. Domain yahoo register'ından sonra kayıt olmasına ve satış için kayıt olmasına hatta yahoo'nun elinde teklif kayıtları bulunmasına karşılık yahoo davayı kaybeder. Bunun üzerine ücretin iki katını ödeyerek domaini satın alır

Aslında kaybeden davalar tek tük vardır. Milliyet.com dediğiniz gibi savunma yapmadığından kaybedilmiştir, yoksa .com ve .net domainlerin kaybedilme oranı %1 bile değildir. Ancak şuan elimde yahoodomains.in var ve yahoo dava açacağını bana 6-7 gün önce bildirdi. Bu domaini kazanmam mucize olacaktır çünkü hindistanda bile oturmuyorum

Ancak hindistanda otursaydım hele hele Yahoodo Mains diye de bir firmam olsaydı domain bende kalırdı. Uzun lafın kısası .com .net ulusal domainler gibi değildir. Özellikle .com.tr Türkiye'de çok sıkı inceleniyor ancak .com .net almaları juri içinde birşeyler dönmezse mümkün değildir. Bakalım benim de savunmam istensin mucize olacak mı olmayacak mı hep birlikte görücez.