Arkadaşlar konuya uygun yer bulamadım en uygunu burası sanırım.
“Ewet” ne demek ?
Günlerdir araştırıyorum, bakmadığım sözlük, incelemediğim ansiklopedi kalmadı. Ama nafile bu kelime ne demek?
Ben bu kelimenin ne maksatta ya da ne amaçlı değiştirildiğini anlamıyorum anlayamıyorum. Beklide haklıyım ama sesimi duyuramıyorum belki cahil belki de geri kafalıyım ama bir inanç uğruna vazgeçmiyorum.
Yakınlarım “ewet” kelimesinin “evet” kelimesinden yozlaşarak bu hali aldığını söylüyorlar.
İnanamıyorum! Beklide inanmak istemiyorum. Ama nasıl olur ! “w” Türkçe bile değil.
Nasıl duyarsız kalabiliyorsun ve en önemlisi nasıl bu kelimeyi kullanıyorsun.
Sendemi Türkçeyi yozlaştırıyorsun? Neden kimse sesini çıkartmıyor? Neden herkes görmemezlikten geliyor. Hâlâ anlamış değilim bize ne oluyor?
Herkes kendi menfaati, çıkarı uğruna dilini görmezden mi geliyor. Dedim ya inanamıyorum.
Ulu Önder Atatürk şöyle buyuruyor;
“Milliyetin çok belirgin niteliklerinden biri de dildir. Türk milletindenim diyen insan, her şeyden evvel mutlaka Türkçe konuşmalıdır. Türkçe konuşmayan bir insan Türk kültürüne, topluluğuna bağlılığını iddia ederse buna inanmak doğru olmaz.”
Dilimiz, dinimiz ve devletimiz hepsi sırayla yok olacak!
Yine sessiz mi kalacaksınız, yine kendi çıkarlarınız için mi kaçacaksınız? Peki elinizdeki en değerli üç varlığınız gidince ne yapacaksınız? Çok geç kalmış olacaksınız.
Belki ağlayacak belki de kendinizden dert yanacaksınız.
Elinizi taşın altına koyma zamanı geldi de geçiyor sen ne bekliyorsun?
Susma DİLİN için AYAKLAN!
Boğaçhan ŞAHİN.
Tek Dil Trke | Susma AYAKLAN ! - Anasayfa
Umarım beğenirsiniz..