hostcuyum adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bir kaç kelimede ben belirtmek istiyorum.
son zamanlarda centos kullanan server sahiplerinin % 70'inde bu tür hdd hataları çıkıyor centos'un mail yedekleme sorunları olduğu için inod dosyalarına zarar veriyor.

27:08:2008 tarihinde benim 2 hdd'emde bozuldu ana hddyi yazılımsal olarak kurtarabildik ama mysql veritabanları eskiydi, 2. hddde yazılımsal kurtulmadı malesef.
Geçiçi olarak google sıralamadan düşmesin siteler diye elimdeki 1 ay önceki yedekleri attım ve siteler aktif oldu, 2. hddyi Disk Analiz Merkesine götürdüm yaklaşık 4 gün süren veri kurtarma çabası olumlu oldu masraflar cabası 300$ veri kurtarmaya istediler vermek zorunda kaldık ki müşteriler mağdur olmasın .

Ne kadar 2. yedek hddye güvensek bile müşterilerin belirli periyotlarla yedekleri indirmeleri önerilir, ben ayda 1 kere full sunucu yedeği indirirdim 16 17 gb veri bu olaydan sonra ise her 10 günde bir kez indiriyorum her ne kadar sunucuya yedek bulunsa bile indirmek zorunda kalıyorum.

Neyse anlatmak istediklerim bukadar alanaditescil ne kadar sözleşme sayfasını göstersen olumsuz olur sen müşterilerin sözleşme metni gönderip onlardan imza atıp geri göndermesibi talep etmedikten sonra sitenizdeki sözleşme metni olumsuz olarak sana döner.
Harddisk'i gönderseler bende vereceğim veri kurtarmaya kaç para isteyecekleri umrumda değil ama DC Harddiski vermiyor. Sözleşme metnini göstermemdeki amaç , burda müşteri beni suçluyor onu göstererek kendisininde en az benim kadar sorumlu ve suçlu olduğunu gösteriyorum.

Saygılar.