arkadaşlar patronumun isteği ile firmamız için bir döküman yazdım bu dökümanı burada yayınlamaya karar verdim çok bişey bilmiyorum ama en azından bu işleri hiç bilmeyen birisi okursa herhalde bişeyler katmış olur diye düşündüm......

işte makalem:

Arama motorlarının çalışması ( SEO ) ( search engine optimization )
Arama motorlarında hedef keywordleriniz aratıldığında üst sıralarda yer almaktır.Üst sıralarda yer alabilmek için birtakım kriterlere sahip olmak gerekir.Uygun kodlama ( meta tag,description,title v.s ) , link popülerliği ( backlink ) , güncelleme ( en az haftada bir ) , PR pagerank)
Uygun kodlama: sitemizi tasarlarken görünümden çok seo ya önem vermeliyiz çünkü site ne kadar gösterişli olursa olsun kimse adresini bilmiyorsa bir işe yaramayacaktır.bu yüzden kodlama yaparken her resime bir açıklamaya yazmaya , meta tag ları kullanmayı ve her yazdığımız yazıya bir başlık ve açıklama kesinlikle koymalıyız.

Link Popülerliği ( backlink ): arama motorlarının bir diğer mantığı ise kaç tane siteden size link verilmiş ise arama motorlarında o kadar önemlisiniz demektir. Sebebi buraya link veriyorlar demekki iyi bir site ( en basit anlatımı budur ). Size link veren sitelerin pagerank değerleride önemlidir. Aldığınız linkler pagerankınızın yükselmesinede katkıda bulunacaktır.

Güncelleme: Arama motor spiderları ( sitenizi indexleyen programcıklar ) sitenizi ilk indexlemeden sonraki ziyaretinde indexleyecek başka bişey bulamassa sitenize gelme süreleri uzamaya başlayacaktır. Sitenizin güncelleme periyotlarını meta tag lar ile spider lara bildirirsiniz.normal bir site için 1 haftada bir sitenizde ufakta olsa değişiklik yapmak işe yarayacaktır.

Pagerank: google sitenizin içeriğine göre ( güncel ve sağlam bir içerik ) aldığınız backlinklere göre ve size backlink veren sitelerin pr değerlerine göre sizede bi pr değeri verir. Bu değer ne kadar yüksek olursa sizin için o kadar iyi olur.

Arama motorlarında olası sıralama mantığı:

Örnek bir kelimeyi ele alırsak mesela oyun kelimesi ile arama yapıldığında sıralama etkenleri şunlar olacaktır.

Domain: oyunyamalari.com fifa.com dan önce çıkacaktır . tabiki diğer etkenler aynı ise...... bu bir etkendir.
Güncel içerik bir etkendir güncel olan site önce çıkar.
Pagerank etkendir pr si yüksek olan önce çıkar.

Sitemiz için yapabileceklerimiz.
Linklerimizi kaydedebildiğimiz her yere kaydetmeliyiz.PR si yüksek olan siteler para karşılığı linkinizi yayınlamayı kabul edebilirler bu sitelerden linkler satın almalıyız. v.b birçok seçenek mevcuttur.