ben sana örnek yazayım kardeşim ama fiyatlara şimdi bakamıyorum ürün güncellemesi yapıyorlar.
ilk olarak core2duo alacaksın ve min T6550 olsun yukarısı olursa daha iyi olur senin için
anakart olarak yeni nesillerden ASUS yada GIGABYTE markaları tavsiye ederim.
hatırladığım kadarı ile 250GB sata2 hdd ler baya düştü fiyat olarak ve düşünebilirsin
kasa dersen bence en çok buna para ayır ve min 450W kalite bişi al. ayrıca içine iki tane 120 lik bir de iki de 80 lik fan al.
ekran kartı olarak ati kesinlikle tavsiyemdir ve ddr3 vede pro modellerinden al min 256mb ama 512/1024 olursa süper olur yani
bir adet dvd-rw alıcaksın bunu da sata2 ve yenilerden al eskilerle 2 dolar filan farkı var ama hızı çok iyidir.
anakart desteğine göre ( iyi bişi olması ihtimali ile yazıyorum ) min 2gb kingston veya hi-level soğutuculu 800mhz ram alabilirsin fiyatları gayet makuldü
LCD monitorlerinde fiyatları düşmüştü en kötü 19" ve min 1440x800 geniş ekran bir monior düşünebilirsin. favorim philipstir
ayrıca kolay kolay kimse hesaplamaz ama korumalı bir 5'li priz al derim akım ve düzenleme olaylarında baya iyiler ve faydasını göreceksin mutlaka.
şu an aklıma gelenler bunlar kardeş.
benim gözümde en önemlisi anakarttır ( ki kendime toptan 198$ artı kdv li bir asus aldım ) ve kasadır ( bunuda kendime PS harici olarak server kasa aldım )