Elestirmen adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bir şey soracağım. Biraz araştırma yaptım. Siz yukarıda Antonio Sanchez ile karıştırılmamalı demişsiniz. Antonio Sanchez'lerin fiyatları 800 ytl'den başlıyor 3-4 bin ytl'ye kadar gidiyor. Tamam belki daha kaliteli ağaçtan yapılmıştır ama yine de neden bu kadar uçuk fiyat farkı var? Gitardan anlayan arkadaşlar yanıtlarsa sevinirim.
Gitarın para eden kısmı ağacıdır. Çeşit çeşit ağaçlarlar gitarlar yapılır , hepsininde kendine has tonu vardır.800 ytl'lik gitardan çıkan ses tonu ile 2 3 milyarlık gitardan çıkan ses farklıdır. Bunu anlamakta aslında pek kolay değildir. gitar çalmayı bilmiyorsanız , 3 bin ytllik gitarın sesinide duysanız gitar dersiniz ( bunu kimseyi aşağılamak için söylemiyorum , kendi geçtiğim evrelerden örnek veriyorum , yanlış anlaşılmasın ) 60 ytl lik gitarın sesini duysanızda..
60 - 100 ytl arası klasik gitarlar öğrenci gitarı denilen başlangıç gitarlarıdır. çok iyi bir ses tonu arıyorsanız işinizi görmez , ama eğerki gitar çalmasını bilmeyen , yada tona sese vs. fazla dikkat etmeyen insanlara çalarsanız pek bi farkı anlaşılmaz bile. Başlangıç seviyesindeki arkadaşlara bu tarz gitarları önerrim, çünkü gitarı öğrenme aşamasında gitar çok yıpranır , düşer , çarpar vs. Arkadaşa hayırlı satışlar.