Amacın ne önce ona karar vermelisin. Vücudunu sportif bir görünüme sokmak mı, yoksa şişirerek kas kütlesine dönmek mi. Öncelikle eğer kilo fazlan varsa vücudundaki yağ oranını ölçtürerek besin değerleri orantılı bir diet eşliğinde fat burn le desteklenmiş body yapman gerekiyor. Eğer şişirmek istiyorsan, çok ağırlık, az tekrar şeklinde yapman lazım. Örneğin ben 5 aya yakın süredir yapıyorum ama hafif ve çok tekrar yapıyorum (hareketlerim mekik dışında 12 tekrar ve 3 set genellikle ama hafif) şişirmek isteyen insanlar ise benim 3 4 katım ağırlıklarla ama 3-4 tekrardan 3 set yapıyorlar.

Bu 2 seçimin faydaları ve zararları var elbet. Çok kilo az tekrar kalıcı bir kas gücü oluşturmuyor. Eğer ara verirsen veya bırakırsan, kaslar sarkıyor ve itici bir görüntü oluşturuyor. Birçok insan bu insanlara beyinsiz gibi gereksiz laflar söylüyor ki çok yanlış, aslında gayet sağlıklılar.

Benim yaptığım gibi çok tekrar az kilo yaparsan, kaslar daha zor şekil alır ama altyapın sağlam olur. Hoş bir görüntün olur, göze batmaz. Bunu sana tavsiye ederim. Beslenmene dikkat et. Asitli içecekler içme, kızartma yeme, kilo fazlan varsa kurtulmak için spordan sonra her gün 40 dakka düşük tempoda ama sabit hızda koş (fat burn). Eğer kilo fazlan yoksa bunu yapma, kas yakarsın boşu boşuna.

İnsan spor yapınca kendini çok sağlıklı ve mutlu hissediyor, bel sorunlarından boyun sorunlarından kurtuluyor ve hoş gözüküyor dilerseniz yakın bir zamanda bir resmimi de koyarım belki bazılarına ilham verir.

Başarılar..