12 Mart 2004'te yürürlüğe giren FSEK'nun 5846 sayılı kanununun yeni maddeleri ile uyar-kaldır sistemi geldi.( tekrar bir düzenleme yapılmadı sanırım ).. Bu sisteme göre eser sahibi, servis sağlayıcısına içeriğin kaldırılması için uyarıda bulunur. ( Not : servis sağlayıcısına mutlaka başvurmalıdır.Ayrıca içerik sağlayıcısına ulaşabilirlerse ona da uyarı gönderebilirler ).3 gün içinde içerik kaldırılmaz yada içeriğin yayın yaptığı site kapatılmazsa dava açma hakkı doğar.Uyar-kaldır sistemi uygulanmadan dava açılamaz.( tekrar belirteyim ki yeni düzenleme yapılmadıysa durum böyle )
Artık öyle değilse ? aşağıya devam;
Manevi haklar, 4 başlıkta toplanıyor. Sitende en az bir tanesi ihlal edilmiş sanırım.Eseri kamuya sunma hakkı sadece eser sahibine aittir.Manevi tazminat hakkı doğar...
Mali haklar, FSEK'nun 4630 sayılı kanuna göre de yayma hakkını ihlal etmişsin.Çoğaltma ve umuma iletim hakkını da ihlal etmiş olabilirsin emin değilim. Yani birinci paragraftan sağ çıkamadıysan maddi tazminat seni bekler..
Ola ki işler yolunda gitmedi savunman yetersiz kaldı ? Çıkış yolu olarak eser sahibi gerçekten eser sahibi midir diye araştırmaya başlayabilirsin

FSEK'in 1. maddesi, eser , eser sahibinin özelliğini taşımalıdır der.Yani orjinal olmalı.Öyle miymiş değil miymiş sağlam bir araştırma yapman gerekebilir.Değilse yırtarsın..
Son olarakta , içerikten içerik sağlayıcısı sorumludur gibi görünüyor.Yazarların ihlal edeceği eserler hakkında bir bilgiye rastlamadım hiçbir yerde...
Umarım atlatırsın bu olayı.Ben bilgilendirmek için bildiklerimi yazdım.Bilişim hukuku alanında tecrübeli avukat araştırmaya başla bence.