Bencede kısa yoldan para kopartma peşindeler gerçi hırsızın hiçmi kabahati yok

Bu tür şeylerden uzak durmak lazım ,forumlarda kanuni gereklilikler oldukça ağır ,forum sahibi görmedim bilmiyorum o kadar kişiyi nasıl takip edebilirimki şeklinde serzenişlerini kanunlar gerekçeli mazeret olarak kabul etmiyor,forumda yapılan tüm işlemlerden öncelikle 1.derecede site sahibi mesuldür.
Googleda '' guidebook for english translation '' kelimesini arattığımda halen onlarca site -forum ve paylaşım platformlarında adı geçen materyalin dağıtıldığını gördüm.Bencede derhal bilişim suçları konusunda uzmanlaşmış bir avukatla görüşmenizde fayda var,emsal teşkil eden kararlar varmı bu konuda bilmiyorum ama durum pekte iç açıcı değil,geçmiş olsun arkadaşım.
Karşı tarafın avukatları anladığım kadarıyla şöyle bir strateji planlamış olabilirler; Daha önce yayınlanmış ve kapatılmış olan bir siteyi ilk hedef belirleyerek düşük maddi manevi tazminatlarla üzerine giderek davayı kazanarak emsal karar yada ictihad kararı aldırmak ve sonrasında ellerindeki bu kararlarla halen online olan ve adı geçen materyalin dağıtım ve paylaşımını yapan sitelere daha hızlı sonuçlarla yaptırım uygulamak tazminatlar almak şeklindeymiş gibi geldi bana.
Diğer Arkadaşlara Ek Uyarı :
Halen ülkemizde lisans ödemeden kullandığımız ve '' Bişey Olmaz '' mantığıyla devam ettiğimiz Başta Vbulletin ve PhpProbid olmak üzere onlarca popüler yazılım kullanıcıları benzer davalarla önümüzdeki yıllarda karşılaşacaklardır.Evet şu an göz yumuyorlar ama kendilerince gerekçeleri ve stratejileri var.Avrupa ve Amerikada benim bildiğim birçok firma sadece lisans davalarından kazandıkları tazminat paralarıyla geçiniyorlar ,bunun ülkemize bilişim sektörümüze yansıması artık düşündüğünüz kadar uzak değil.Halen sadece bir fantezi kendini kandırmaca olan '' kaynak kodların % bilmemkaçını kullanmak sorun teşkil etmez '' tuzağınada sakın düşmeyin ,herhangi bir yazılıma yapacağınız editing uygulamalarında izinsiz olarak kullanılmış kodların %1 bile sizi tazmine bağlayıcı sebeb olarak nitelendirebilir.