Hükümetin bunu yasalaştırıp tüm fransaya bunu yükleyip,uluslararası kamuoyuna açması farklı. Bir bireyin ağzından çıkan 2 cümle farklı dimi? Farklı derken,önem anlamında konuşuyorum.
Nobel ödülü, gazoz kupası değil aynı gün gelişen olaylar içinde karar verilsin

bence nobel'i biraz araştırın.
******, hayatında kaç tane Orhan Pamuk eseri okudun? Sorumu değiştiriyorum, hayatında kaç tane kitap okudun?
sessiz ev,avrupa kesif,kar,kara kitap,cevdet bey ve oğulları'nı hiç eline aldınmı ? Peki biliyormuydunuz, o açıklamaları yapmadan önce uluslararası camia da her sene nobel e aday gösterilmesi desteklenen,söylemlenen yazar olduğunu? 10 yıldır amerika başta olmak üzere çeşitli ülkelerin üniversitelerine konferanslara çağırıldığını.
7-8 ay içinde olmadı bunlar. Lütfen bildiğinizi,araştırdığınızı yazın arkadaşlar. Küfrlerinizi desteklemek için 5. bir element uydurmayın
Benim anlatmaya calıstıgımla sizin anlamaya calıstıgınız arasında çok fark var. Umarım bu tartışmanın odağındaki noktayı yakalayabilirsiniz.
ve umarım bir Türk olarak hayatımda ilk defa nobel ödüllü bir yazarın kitabını çevrilmeden,bozulmadan kendi dilinde Türkçe olarak okuyabileceğim.
******, seni komedi dalında nobel'e aday gösteriyorum buradan yetkililer umarım kulak verir. Nobel'de yoksa böyle bir ödül oscar nasip olur inş
Bundan 40 yıl sonra,yaşlandığımda nobel ödülleri için yapılmıs bir programı izlerken milyarlarca insanın önünde,gecmisteki ödüller gösterisinde Türk adı geçtiğinde ben gurur duyacağım.
Sen duymasanda olur.