Şimdi bakın söylüyorum Türkiye'de bir kaç webmaster harici en kral domain'e 100 dolardan fazla para verebilcek webmaster yok. İyi parayı kim verebilir, iş yapan ticaretin içinde olan insanlar. Çünkü bunlar para kazanıyor ve 200-300 ve dahi domain çok iyi ise 1000 dolar bu kişiler için para değil.
Bunu sitesini yaptıgım bir şirkette gördüm. Adam beleşe aldıgım şu adword kuponları sayesinde bir tane 40 milyarlık iş bulunca, bu sefer para verip adword e reklam vermeye başladı ve ayda hiç olmassan internet üzerinden düzenli olarak 1 iş buluyor. Bu küçük bir rakam değil. Çünkü bazı sektörlerde internet üzerinden üretici bulma olayı günden güne yaygınlaşıyor.
Mesela bir örnek vereyim; benim www.arabakiralama.info diye bir domain im var. Bunu aslında bir araba kiralama firması bulsam çok rahat 200-300 dolara satarım Pr'de 2. Ama bu sitede yazmıştım bir kaç aya süresi dolacak diye 40 YTL ye vermeye hazırdım fakat bir mesaj bile gelmedi.
Bence sektörlere yapılmalı bu satış olayları... Belkide yanlış bir düşünce ama olabilirde aynı zamanda.
En azından site içinde sektör domainleri olmalı ve sektörlerdeki firmala bir şekilde ulaşılmalı...