Merhaba arkadaşlar ;

Sitabil bir sürüm olduğu için hala 2.3 sürümünü kullanıyorum. Aslında sürüm yükseltme gibi bir düşüncem yoktu ama dün gece internetimde bir sorun vardı bende locale worpress 2.6 sürümü kurdum. Hem vakit geçirmiş , hemde son sürümü incelemiş olurum diye düşündüm ve her yerini karıştırmaya başladım

Eklenen özellikler ve iyileşmeler hoşuma gitti ama hala son sürüme geçeyim mi kararsız kaldım.Tabi bu özellikler ne işe yarıyor dediklerimde oldu. Wordpress 2.3'ü uzun zaman kullanıp son sürüme geçen arkadaşlar yorumlarını ve yardımlarını esirgemezse sevinirim.

1- Benim 2.3 deki en büyük ve tek sıkıntım yazıları çok yavaş yayımlaması. (genelde boş sayfa çıkar) Sanki son sürüm dahi hızlı gibi geldi . Sizce ?

***** 2- Şu anda yani 2.3 versiyonunda yayınladığım bir yazıyı 10 dakika sonra google aramalarında bulabiliyorum. Fakat 2.6 sürümünde sanki bir sorun varda google bu sürümü çok yavaş indexliyor veya hiç indexlemiyor gibi bir hava ortaya çıkarıldı. Ben bunun wpden kaynaklandığını düşünmesem de bu ihtimal bile beni son sürümden uzaklaştırıyor. Yine uzun zaman 2.3 sürümünü kullanıp indexlenme sorunu olmayan ve son sürüme geçtiğinde ise indexlenme sorunu yaşayan var mı ?
Belki de böyle bir sorun da olabilir.Hemen bir komplo teorisi üreteyim:

Wordpress seo konusunda çok başarılı ve aramalarda üst sıralarda çıktığı için googlenin dikkatini çekmiş olabilir. Bu nedenle google wordpress ekibine ; 'Ya sen wordpressi değiştir ya da ben algoritmamı değiştirmek zorunda kalıcam ' diye baskı yapmış olabilir. (spamcıların yeni gözdesi wp idi) Bu nedenle wp ekibi seo konusunda ufak değişiklikler yapmış olabilir. ( nasıl komplo ama geyiğe çevirmeye müsait ama pek aşırıya kaçmayın )

3- Yeniliklerden biri de yönet panelindeki Etiketler kısmı. Bu kısımda etiketleri istediğimi gibi düzenleyebiliyoruz fakat bu etiket ekle kısmı neden var ,ne işi yarar anlayamadım. Çünkü ;

Panelden bondcemil diye bir etiket ekledim. Bağlı olduğu yazılar 0. Haliyle etiket bulutunda da görünmüyor.Herhangi bir yazıya da dahil edemiyorsun ( yönet- etiket ekle kısmından bahsediyorum) Yani ekliyoruz ama orada etkisiz olarak panelde görünüyor o kadar ? Bu özellik hangi amaçla ,ve nasıl kullanılmalıdır ?

4- Eklenen diğer özelliklerden biri de , editördeki medya ekle kısmı. 2.3 versiyonda gayet basit ama son sürümde görsel,video,ses,medya olarak 4 bölüme ayrılmış. Aslında bu 4 özellikte aynı şeyi yapıyor. Resim de yüklesem,video da yüklesem sadece link olarak editöre gönderiyor. ( Ben sandım ki videoyu oynatacak) Bunun eski sürümden hiç bir farklı yok. Sadece bu 4 bölüme ayırmışlar ama hepside aynı görevi görüyor. Neden bu şekilde 4 bölümü ayırmışlar anlam veremedim. Veya bu özelliği nasıl kullanmalıyım ?

5- Atom yayınlama protokolü nedir , nasıl kullanılır ?

6- *XML-RPC nedir ? nasıl kullanılır ?

7- Yorumlarda Maksimum Puan olayı nedir ?

8- Avatar özelliğini nasıl kullanabiliriz ? Ben ve ziyaretçiler nasıl,nereden avatar yükler ? Aktif olmasına rağmen avatar kısmında (yorumlarda) beyaz bir boşluk çıkıyor.

9- Çeşitli ayarlar - Yüklemeler sayfasındaki; Dosyalar için tam adres yolu (Tercihe bağlı) özelliğini tam olarak nedir ? Dosyalar derken hangi tür dosyalardan bahsediyor. Çünkü bir üstünde Yüklemeleri bu klasörde sakla (wp-content/uploads) bölümü var. Eğer dosya yüklenecek yeri değiştirmek istersek o kısmı düzenleriz ! Neden böyle bir özellik eklenmiş ? Hangi amaçla ve nasıl kullanılmalıdır ?

10- Yine Çeşitli Ayarlar - Görsel Boyutları sayfasındaki ; Küçük resmi kesin değerlere göre kes (normalde bu işlem orana göre yapılır ne demek ?

11- Yazı yazarken editörün aldınta Özet kısmı var. Bu kısım tam olarak ne işi yarıyor ? More özelliğine benziyor sanki ama o özellik editörde hala duruyor.

12- Bunların dışında 2.6 sürümünde karşılaştığınız sorunları yazarsanız sevinirim.

Çok uzun oldu ama bundan sonra kimsenin sorunu ve kafasında takılan bir şeyi kalmaz heralde. Wp 2.6 sürümü ile localden saygılar