Konuyu yanlis yere acmisim moderator arkadaslar Google Optimizasyon bolumune tasirsa sevinirim.

Evet arkadaslar sizlere uzun suredir anlatmayi dusundugum ama her seferinde bosver tekrardan nofollow tartismasi cikmasin dedim..Milletin nofollow ise yaramiyor 40 kere mi soyleyecegiz vb. laflarini cekmeyim dedim..
Bu arada nofollow'un indexlenme konusunda ise yaradigina dair benimde ufak tefek tecrubelerim var ama tam olarak birsey diyemeyecegim..
Herneyse artik isine yarayacak arkadaslar kullanirlar, digerleri yorum yazmasin mumkunse.Hem bu arada nofollow'un ise yarayip yaramadigini ogrenmis oluruz denemek isteyen denemis olur..

Oncelikle suradan Seoquake firefox eklentisini indirip kuruyoruz..
Evet firefox 'u yeniden baslattik ve tekrar beraberiz.
Simdi google.com 'a girip;
site:wordpress.com diye arama yapiyoruz dilediginiz sekilde guncel olan yada pr yuksek olacak kelimelerdede arama yapabilirsiniz mesela;
site:wordpress.com news
diyerek bi arama yaptiginizda news haberler yani guncel bi site oldugu icin pr de yuksek olma ihtimali yuksek..
site:wordpress.com news
aramasiyla deneme yapiyoruz simdi, bu arada seoquake aktif degilse aktif ediyoruz sag altta oval bi simge var oradan aktif deaktif edebilirsiniz.
cikan sonuclarin cogu pr5

Bu sitelerden herhangi birisine girip yorum yaziyoruz, bazilari hemen aktif oluyor bazilari onay gerektiriyor..
Simdi yine cok bilmis ve cok basarili arkadaslar PR'nin nofollow a katkisi yok diyecek, dogru yok.Ben zaten pr yuksek olan siteye bot daha fazla gelir ve oradan bizim yazacagimiz yorumlardan bizim sitelere bot gelir diye dusunerek yaziyorum..

site:blogger.com
site:blogcu.com
vb. sitelerle arama seklinizi degistirerek daha iyi bloglar bulabilirsiniz.

Dipnot: Tekrar soyluyorum konuyu nofollow ise yariyor diye felan acmadim.Zaten kesin ise yariyorda demiyorum.Sadece bi bilgimi paylastim dileyen kullanir dileyen kullanmaz..