Weya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Indexlenme doğal bir süreç içinde gerçekleşen bir olaydır.Siz link vermeseniz dahi sitelerinize elbet bir gün indexleneceksiniz.No-Follow linkler indexlenmeye nasıl yardımcı olabilir onu düşünelim önce
İnternetin çöplüğe dönmemesi spam yorumların önüne geçmek için no-follow icat edildi diyebiliriz.Türkçe karşılığı: takipsiz.Yani botlar bu linkleri bir link gibi değerlendirmiyor.Sitenin kendi içinde bir yazı gibi değerlendiriyor.Botlar mevcut linki takip ederek siteye gitmiyor gitmiş olsa idi sadece indexlenmeye değil sıralamalardada etkisi görülürdü durumun.
No-follow Google tarafından spamın engelleyicisi olarak ortaya çıktı ve eğer dediğiniz gibi botlar siteye gelse idi Google kendi icadını hiçe saymış olacaktı ve spama büyük destek vermiş olacaktı. Sanıyorumki Google aptal değil ve kendi icadına köstek olmayacaktır.
Herkes no-follow indexlenmeye katkısı var diyor ama çok yanılıyorlar.Bir site indexlenmesi için botların siteye uğraması gerekir.Zaten belli sürelerle botlar sitelere uğrarlar ve indexleme yaparlar.Insanlar bu doğar süreci no-follow linklerden kaynaklı diye düşünürler.Ben şudan eminimki bu botlar no-follow linkleri takip ederek sitelere ulaşmıyorlar.
surci lisan ettiysek affola

Tabiki dostum senin dediklerininde doğruluk payı var

Ancak bu 2 aydır 15.000 indexi olan sitem 1.5 yıllık bir site ve siteyi açtıktan 1 ay sonra 13-14 bin indexli sayfası vardı daha sonra 10-11 ay 14-15 bin arasında gitti geldi bir site 10-11 ay yakın indexlerde devam ederken pr5 2 adet nofollow link eklememle 1 hafta sonra index sayısının 45.000 e çıkması sizce tesadüf yada normal bir gelişmemidir bu 10-11 ay içinde hiç linkleme yapmadım zaten fazla ilgilenmiyordum siteyle

Bu sadece 1 sitemde değil son 1-2 ayda 4 farklı sitemde daha yaşadım bu kadarıda normal olamaz herhalde

Dipnot: Ben kimseyle inatlaşmaya yada bilgi yarışına girmiyorum, sadece yaklaşık 1 yıldır nofollow linklerle yaşadığım tecrübeleri paylaşıyorum...