Tüm internet ile ilgili olanlar google'dan birşeyler bekliyorlar. Yani hepimiz için internet = google olmuş durumda. Fakat doğru olanın bu olmadığı düşüncesindeyim. Aslında bizim sitelerimiz ve ticaretimiz bizi, google'ın siteleri ve ticareti google'ı ilgilendirir.
Google tarafından açıksa söyleniyor ki arama motorlarına yönelik site yapmayın, yani siteniz için bize güvenmeyin.
Google ticari bir firmadır, stratejisini ve çalışma şeklini sadece kendi istediği şekilde belirler.
Farzedelimki yarın google tarafından bir açıklama yapıldı ve denildi ki; "Biz bu arama motoru işinden sıkıldık ve google.com'u kapatıyoruz." Veya, "Artık seo, pagerank, sandbox vs. bizi ilgilendirmiyor. Canımız nasıl isterse sıralamayı o şekilde yapacağız."
Hiç birimizin google'dan bir hak talep edebilme şansı varmıdır. Google'a mail atıp veya telefon edip diyebilirmiyiz ki; "Kapatamazsın veya sıralamayı değiştiremezsin benim ticari sitem var, batarım". Veya dersek te google bize demezmi; Banane kardeşim senin batmandan, kendi arama motorunu kendin yap. Bu arama motoru benim ve ne şekilde çalışacağına kendim karar veririm.
Yani kısacası google demiş ki; Sitende yanlış bir şey görürsem siteni sandbox'a alırım. Bu aşamadan sonra senin yapabileceğin, sitendeki yanlışlıkları düzeltip beklemendir. Sitenin sandbox'tan çıkacağına veya çıkacağı süreye garanti vermiyoruz.
Bunun üstüne mail atıp veya telefon edip hak iddia etmek bana mantıksız geliyor.
NOT: Sadece kişisel düşüncemdir. Google ile herhangi bir bağlantım yok ve benimde sizler gibi arama motorlarından beklentim var.