Forum devri kapanalı seneler oluyor.
Türkiyede forumların %99 çöplüktür. Hiç bir işe yaramyan sitelerdir. Bunların moderatörleri çöp öğütücü. Botları çöp toplayıcı, internet ve arama motolarını çöplük.Bizlerde çöpleri karıştırmak zorunda kalan insanlarız. (çöp derken bilgi kirliliği demek istiyorum)
Örnek :
Aradığımız bir program var. ismini bilmiyorum küçük bir program ve bedava olan yada olamayan. Arama kriterlerinde şu formatı böle yapan bir program arıyoruz. Bir forumda bunu kim olduğu belli olmayan bir kullanıcı eklemiş rapid'e yollamış. Ama üye olmamazı gerek. Üye olmak için 10san ayırınız diye bir mesaj. Ayırıyoruz bir bbakıyoruz rapidde dosya silinmiş. diğer bir stieye geçiyoruz buda forum. Bakıyoruz oda üyelik isityoruz oluyoruz. Bir bakıyoruz yine gitmiş. Üçüncü sitede raipte bakmya bile gerek yok. Aynı link.
Bazen şöle siteler çıkıyor üye olunuz. Sonra birde yorum yazınız diyor. Birde peşine. buraya sağol teşekkürler gibi mesaj atanlar banlanır diyor beyfendi. beleşe düzgün içerik sağlamak istiyor. Bende bu aşamada bir ton sövüyorum tabiki....
Yani sen web sitesi aç modlara zaten amamelik yaptır banane. Birde internette kullanıcılarına amelelik yaptrımak istiyor.
Bu internet kullanıcılarını forumlardan bıktırıyor.
Birde istediğiniz bilgiye çok fazla mesaj vs konu açıldığı için forumlarda zor ulaşmanız. Bir konu aratiyorsunuz ve 100lerce başlık ile karşılaşıyosunuz bir çağo alakasız. bir kısmı sizinki gibi soru ve yetersiz cevaplar var. Diğer bir kısmı yetersiz makaleler. Bir kısmını zaten diğer forumlarda görmüştünüz. Çık çıkaiblirsen işin içinden.
Şimdi iyibir bilgiye ulaşmak isteyen aklı başında bir internet kullanıcısının girdiği belli başlı bir iki forum vardır düzgün. Gidipte bilmemenin hertelden aşk meşk müzik geyik forumununun web tasarım bölümünde takılmaz. Hangimiz takılırız!! Anca orda bir iki kız görüpte web masterlıktan hiç bir şey anlamayan adamın biri çalıntı konu açar orda takılır.
Sonra emeğe saygı. Ne emeği kardeşim. Açmışsın hazır scriptle hazır templatele site. Doldurmuşsunuz çöple sonra emeğe saygı.
Arkadaş diyorki 1k hitim var benim. O bir k hite ben 30 dolar kazanıyom. Sen bir dolar kazanıyomusun. Çok zor!.
Çünkü siz reklam veren olsanız. İçinde ajdarın klibi olan şurda bunun geyiği yapılan foruma reklam vermek istermisiniz. Anca arkadaşlık msn ve cep melodi firmaları reklam veriyor. Kalitesiz reklam az para. Birde çıkan nadir kaliteli reklamlardanda az para aldığınızı sölemek isterim.
Özgün içerik belirli konu iyibir site yaparsanız karşılığını alırsınız. Yoksa forumlar insanları çoktan bıktırdı...