hackerbey adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kanal D nin Haberlerine Bakarsanız Müslümanlar Öcü , Laiklik En İyi Kavram.
Dünyada Laikle Yönetilen Tek Ülkeyiz
Laiklik Eski Sözlüklerde Dinsizlik Anlamında.
Öğren Biraz.
ne diyon sen ya.
laiklik : hukuk Devlet ile din işlerinin ayrılığı, devletin, din ve vicdan özgürlüğünün gerçekleşmesi bakımından yansız olması
türk dil kurumu sitesinden.
ve bir kaç yazı.
Alıntı
Akla hemen şu soru gelebilir: „Mustafa Kemal’in kamu yaşamıyla dini birbirinden ayırması kararı nereden kaynaklanmıştır?“ diye. Burada bir din düşmanlığından sözetmek tamamen yanlış olur. Çünkü Laiklik din karşıtı bir ilke değildir. Din, kişinin özel yaşamının bir parçasıdır. Laikliğe göre, insan yaşamında ibadetin dışında her türlü tasarruf, dîne, daha doğrusu kutsal kitaba göre d e ğ i l, Anayasaya, yasalara ve kurallara göre yapılır.
bunlarıda oku zamanın varsa.
http://www.ataturkiye.com/ilkeleri/laiklik.html
Ilkeler Laiklik
http://www.sevde.de/islam_Ans/L/laiklik.htm
burda işin yok git tarikat kur bence

+

Atatürk, Florya’dan çekmece’ye Doğru Bir Yaya Yürüşünde, Ağaç Altinda Dinlenen Bir Ihtiyar Adama Rastlar.adam Hürmetle Ayağa Kalkarak, Ata’yi Selamlar.
Atatürk Sorar :
- Beni Taniyor Musun ?
- Tanimaz Olurmuyum, Evimde Resmin Bile Var !
Atatürk Memnun Olmuştur. Konuşmaya Başlarlar. Ihtiyar;
- Bir Işine Aklim Ermedi. Cumhuriyetçiliği, Inkilapçiliği, Milliyetçiliği, Halkçiliği Hatta Devletçiliği Anliyorum Ama şu “laikliği” Pek Kavrayamadim. Neden Her şeyi Birden Bozdun?
Atatürk ;
- Bunu Sana Bir Hikaye Ile Anlatayim Der. Misir’i Fetheden Komutan, Halife ömer’e Bir Mektup Yazmiş : “burada Bir çok Kütüphaneler, Içlerinde De Bir çok Kitaplar Var. Bunlari Yakayim Mi, Yoksa Birakayim Mi ? ...” ömer Cevap Vermiş : “kitaplari Incele, Eğer Faydasiz şeylerse Yak ! Yok Eğer Faydali şeylerse, Yine Yak ! çünkü Halk, O Kitaplari Okudukça, Onlara Uymaktan Vazgeçmeyecekler, Eskiyi Unutmayacaklar Ve Bize – Yani Yeniye Ve Yeniliğe – Daima Düşman Olacaklardir ! ...”
Hikayeyi Anlatan Ata, Ihtiyara Sordu :
- şimdi Sana Laikliğin Ne Olduğunu Açiklayayim Mi ?
Ihtiyar Derin Bir Sezgi Ve Sağduyu Ile Cevap Verdi :
- Istemez Paşam Dedi, Hepsini Anladim.