Her millette şere*siz vardir.
Özellikle bu postu çok sevdim, strhost ve MrManson hariç diğer postlarada pek kanım ısınmadı açıkca söylemek gerekirse.
Her alanda olduğu gibi, o alandada işini şerefi ile yerine getirmeyen var, tamam turizm sektöründe aşırı derecede var ama Türkiye'de ve Dünyanın çoğu ülkesinde her alanda elbet böyle şeref yoksunluğu yada çakallık yapan var. Misal, bizde botnetci, tostcu, lamer, hacker vb. binbir çakalla boğuşuyoruz bütün gün.
Ama gerçekten, Türkiyede turizm sektöründe bu aşırı derecede arttı, devletin el atması lazım yoksa bir kaç sene sonra "Baba Türkiyeye x milyon turist gelmiş bu yıl yahu" diye gururlanamayacağız, yada bu çakallığı yapan şeref yoksunları "Baba senin işler nasıl? Ben bugün rusun tekine 100 €dan çanta kakaladım" diyemeyecek. Kendi bindikleri dalı kesiyorlar haberleri yok, neyse. Türkiye, 3-5 şeref yoksunu yüzünden rezil olacak güne gelmedi henüz çok şükür.
Başka ülkede aynı durum olsa yine aynı şekilde dolandırılacaktır.
Al eline kamerayı yap gizli çekimini bak bakalım Avrupa'da müslümanlara,Türklere ne ayrımcılıklar yapıyorlar.Ama iş kendilerine gelince yapmazlar.Sadece Türkiye'de değil çoğu turizm ülkesinde "turistte para vardır" mantığıyla normalden pahalıya satma durumu var
Bu tür postlara kesinlikle katılmıyorum. Tamam, yabancı ülkelerdede var, her ülkede zeki(!) insanlar vardır. Ama bu tür vaka Türkiyenin turistik yerlerinde günde 20 kere görünüyorsa, o ülkelerde 1 kere görülüyor emin olun.
Direkt kendimden örnek vereyim, bir süreliğine Almanya'ya ve Polonya'ya gittim, Almanyada az duracağım için sadece Berlin kentini gezdim, ama harbi harbi gezdim, gezilecek Turistik yer kalmadı. Yemeğimi Almanlardan daha ucuza yediğim oldu, adamlarla 3-5 sohbet edince kardes gibi oluyorsun, Berlin'e hoşgeldiniz hediyemiz olsun gibi laflar
havada uçuştu her yerde, Yalnızca 1 yerde suya 3 € vermek zorunda kaldım, orasıda metroya yakın bir büfeydi ve herkese aynı fiyattı, etiketi gördüm. Polonya, bundan daha beterdi, her girdiğim dükkanda elime 1-2 Polonya ya dair hatıra eşyası tıkıştırdılar, geleneksel Polonya yemeklerinden ücretsiz sundular vs. 3-5 sayfa yazarım daha.
Türkün satın alma gücü ile Alman'ın ki bir mi ? Alman alıyor 5,000 euro maaş, Türk alıyor 1.000 ytl maaş. Arada 10 kat fark var. Satışlarda 2-3 kat oynamış... Bunun bir standartı olmalı tabii.
E o zaman işçiye ayrı,mühendise ayrı yemek yedirelim?

Bill gates de insandır Sedat abide, böyle bir ayrım yapılamaz